Blog

Italszakértőnk elemez: Hat tételről mondja el határozott véleményét

„Baráti beszélgetés, főzés, könnyed kerti munkák - remek kiegészítője lehet mindezeknek.” Vajon melyik italról vélekedik így italszakértőnk? Most erre is fény derül.

 

Compass Box Great King Street Artist's Blend (0,7L / 43%)
Most Akcióban 2023. március 29-ig
Nem a kirobbanó ízek, inkább a lágyabb, kifinomultabb kényeztetés a profilja ennek a palackozásnak. Messze jobb, mint az alap blended whisky, és 50-50% a maláta és a más gabonafajták aránya benne. Baráti beszélgetés, főzés, könnyed kerti munkák - remek kiegészítője lehet mindezeknek.

Koval Rye (0,5L / 40%)
Most Akcióban 2023. március 29-ig
Kiváló, igazi amerikai rozswhiskey, ami még teljesen bio is! A cég összes terméke, tehát ez is single barrel (egy hordó tartalma lett csak a palackba töltve, tehát nem lett keverve más hordókkal), ezáltal az egyes palackoknak némileg eltérhet az íze egymástól. Édes, kellően fűszeres, minőségi ízvilág.

Yoichi Single Malt (0,7L / 45%)
Most Akcióban 2023. március 29-ig
Igazi japán whisky (érdemes utánajárni, melyikek nem azok), kifinomult, gazdag, és nem túlzó, de határozottan lágy füstösséggel. Valószínűleg fiatal palackozás, mivel túl nagy a kereslet, és nem elég nagy a készlet, hogy kellő koros Yoichi legyen lepalackozva. Ettől független egy igen finom malt, csak kis érettséget hiányolok belőle. ?

 


No.3 London Dry gin (0,7L / 46%)
Most Akcióban 2023. március 29-ig
Ennek a ginnek a különlegessége, hogy csupán hat növény adja a klasszikus ízvilágát (jellemzően sokak többel dolgoznak a ginkészítők). A gyártók szerint felesleges a sok új modern összetevő, ehhez a prémium ginhez épp elég az a maroknyi jó minőségű hozzávaló is. Az eredmény igazából őket igazolja: eddig négyszer lett a világ legjobb ginje....

Plantation Xaymaca Special Dry rum (0,7L / 43%)
Most Akcióban 2023. március 29-ig
Aki az édes rumokat kedveli, az kerülje el ezt a példányt. Ugyanis igen száraz és markánsan fűszeres fajta. A második érlelés, ami Ferrand konyakos hordókban történik, némiképp lágyít rajta, de így is egy nagyon karakteres rum, igazi kihívás!


Rum Nation Panama 10 éves rum (0,7L / 40%)
Most Akcióban 2023. március 29-ig
Szép középút a száraz és édes rumok közt: ha valaki a rumra gondol, akkor ez a palackozás pont ezt a klasszikus ízt hozza: kicsit édes, némiképpen jobban fűszeres, kókuszos, karamellás finomságok. Kezdőknek is ajánlott, de azoknak is, akik megnéznék, hogy mi is van még a „cukorbomba-rumok” után.