Blog

Italszakértőnk elemez: „A Glencadam nagyon szép tiszta, gyümölcsös, őszinte whiskyt kínál”

Italszakértőnk, Péter most négy whiskyről mondja el véleményét: van közöttük könnyed lágy ital, egy igazi bourbon Chicagóból, de megemlít egy highlandi whiskyt is, és válogatásába helyet kap még egy 56,8 alkoholfokon palackozott füstös csoda is.

 

Glencadam 15 éves (46%)

2022. március 17-20. között kedvezményesen elérhető: 29.990 Ft helyett 20.990 Ft
Egy kiforrott whisky a Highlandről. A lepárló nem annyira ismert itthon, pedig nagyon szép tiszta, gyümölcsös, őszinte whiskyt kínál nekünk. Ez a 15 évese kifejezetten szép egyensúlyt mutat az almás, mézes és fűszeres-fás ízek közt. Friss, ropogós palackozás!

 

FEW bourbon (46,5%)

Egy érdekes whiskey Chicagóból: a hagyományosan nagyrészt kukoricából készült bourbonök közül ez a példány további ízekkel gazdagodott a rozs és az árpa segítségével: telt, karamellás, fűszeres, komplex italt eredményezve. 

 

Tomintoul Cigar Malt (43%)

A Tomintul büszkén hirdeti magáról, miszerint ő a "Gentle dram", azaz a „lágy korty” - és ez így is van, fő jellemzője a puhaság, a karcmentesség. Ez a palackozás egy kicsit több ennél, köszönhetően a az ízeit gazdagító sherrys hordóknak, valamint egy kis tőzegelt Tomintoult hozzáadásának. Így tökéletes társa lehet egy remek szivarnak, kiegészítve egymást, de persze anélkül is nagyon finom ital.

 

Kilchoman 10 éves single cask Whisky Show 2020 (56,8%)

A WhiskyNet által rendezett évenkénti Whisky Show immár a 10. alkalommal színesítette a hazai whiskys életet. Ez a tétel a 2020-as évre lett palackozva, de mint ismeretes, az a Show sajnos elmaradt. De talán éppen ezért érdekesebb is ez a single cask kiadás a Kilchomantól, Islay pici farmlepárlójától, hisz egy olyan emléket tartalmaz, ami nem történt meg.

Ez itt egy bourbonhordós érlelés, ami nagyon szépen megmutatja, milyen is egy igazi tőzegelt Islay-malt: masszív füst, édes vanília és roppanó bors jellemzi ezt az erőteljes palackozást. 

 

 

MOST kedvezményes áron elérhető:

Kilchoman Madeira és 10 éves Whisky Show 2020 Edition (2x0,7l, 50% és 56,8%)