Blog

Italszakértőnk elemez - amerikai tételtől a japánon át a skótig

Péter ezúttal egy nagyobb merítéssel több földrészre is ellátogatott. Útba ejtette az USA-t, Japánt és Skóciát is. Hasznos kóstolójegyeket oszt meg veletek. A legtöbb most akcióban.

 

Ruadh Mhor 2012 10 éves Single Cask WhiskyNet Edition (Cask 469) BB&R (0,7l, 48%)

Akcióban 2023. április 26-ig vagy a készlet erejéig.
A híres Berry Bros & Rudd független palackozó egy érdekes palackozása: a Ruadh Mhor nevet a Glenturret lepárló használja a tőzeges whiskyjeihez. Maga a Glenturret is ritka vendég itthon, hát még füstösen! Maga a whisky amúgy nem durván tőzeges, szóval aki nem szereti a füstös szörnyeket, az is nyugodtan tegye próbára. Lágy, édeskés füst és könnyed gyümölcsös alap.

 

Templeton Rye Stout Cask Finish (0,7L / 46%)
Akcióban 2023. április 26-ig vagy a készlet erejéig.
95% rozstartalmú, stout söröshordóban utóérlelt whiskey. Illatában fahéj, piros bogyós gyümölcsök, karamell, némi borsosság és grapefruit érezhető. Ízében pedig feketebors, fenyő, frissen vágott fű, majd melasz, fekete cseresznye és étcsokoládé. Szép, fás profilú ital, amiben egyensúlyban vannak az édes, sós és fűszeres ízek.
 

Yoichi Discovery - unpeated (0,7L / 47%)
Akcióban 2023. április 26-ig vagy a készlet erejéig.
A jól ismert füstös Yoichi, csakhogy ezúttal tőzegmentes, azaz a whisky egy új arcát mutatja meg nekünk! Illatában friss barack és banán keveredik a vaníliával, az íze pedig egy édes, gazdag maltot takar: a kezdeti fanyar gyümölcsös jegyek fokozatosan adják át a terepet az édesebb, vaníliásabb, kókuszos ízeknek.

Benriach Cask Strength 1994 27 éves Batch 18. (Cask 2059) (0,7l, 53%)
Akcióban 2023. április 26-ig vagy a készlet erejéig.
A Benriach lepárló szépen játszik a tőzeggel a palackozásai közt, ez viszonylag szép kort megélt példány is a füstösök közül való méghozzá egyetlen szép kövér Oloroso sherrys hordó tartalma: kellemes barbecue-karakter, édes szivarfüst, erdei gyümölcsök, hamus és sós karamell. Kiforrott, érett whisky.

Mars Tsunuki Peated (0,7L / 50%)
Akcióban 2023. április 26-ig vagy a készlet erejéig.
Igen fiatal, de ízes, füstös whisky.  Nem olyan, mint egy erőteljes Islay-whisky, de a füst alatt érdekes, kekszes, vajas és gyümölcsös ízek lapulnak.

 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.