Blog

Italszakértőnk: „Elegáns, komplex karakterű ital, elmélyült kóstoláshoz”

Italszakértőnk ismét változatos ízélményekkel jelentkezik.

 

 

Italszakértőnk, Péter öt tételt kóstolt végig, amelyekről meg is írta a véleményét. A whiskytől a mezcalon és a ginen át a konyakig sok tapasztalattal gazdagodott. Te kóstoltad már valamelyiket? És arra is fény derül, hogy melyik italt tartja italszakértőnk „igazi fotelben kívánkozós fajtának”

 

 

Mezcal San Cosme (0,7 l, 40%)

 2022. május 31-ig kedvezményesen beszerezhető a készlet erejéig

Egy érdekes ital Mexikóból, csakis Espadin agavéból készítve. A növényt kőből készült kövekkel őrlik, majd földbe vájt "kemencében" pörkölik. Illatra is meglepően földes, füstös jegyekkel bír, de ízében még jobban előjön a füstölt agavé, némi bőrszerű ízel kiegészítve. Ha kedveled a tequilát, ezt még inkább érdemes kipróbálni! Egész más ízélmény!

 

Nikka Tailored (0,7l, 43%)

 Prémium kategóriás japán blend, a Myagikyo (innen a könnyed, gyümölcsös ízek) és Yoichi (markánsabb, füstösebb ízekért felelős összetevő) maltokból, illetve Coffey-üstből származó grainből. Kellemesen süteményes, karamelles, kakaós, kerek ízvilág azoknak, akik szerették a már megszűnt 12 éves palackozást.

 

Gin Darnley's (0,7 l, 40%)

Klasszikus London Dry típusú gin Skóciából, a Wemyss családtól. Illatában szép, virágos, borókás, fenyőmagos, bodzás aromákat kapunk, ízében pedig fűszeres boróka és grapefruit. Tökéletes párja szinte minden toniknak, és azoknak, akik nem szeretik, ha a gin túl édes vagy fűszeres. Érdemes kipróbálni.

 

Cognac ABK6 VSOP Premium (0,7 l, 40%)

Különlegessége, hogy úgynevezett egybirtokos konyak, azaz a konyak előállítása a szőlőtől a palackozásig egyetlen birtokon történik. Illatában a fűszeres fás jegyek mellett szép briós és fahéjas aromákat fedezhetünk fel, ízben pedig a gyümölcs és a fa kettőse játssza a főszerepet. „Elegáns, komplex karakterű ital, belefeledkezős, elmélyült kóstoláshoz”

 

Rum Plantation 2007 Australia (0,7l, 49,3%)

Különleges palackozás a Plantationtől, hisz a 13 évnyi bourbonérlelés után 1 évet pihent még a francia konyakoshordóban is, és szerencsére nem is a megszokott 40%-on palackozták. Nehezebb, gazdag és édes karakterű rum, illatában a barack, friss vanília, mazsola és kókusz dominál, ízében pedig főtt gyümölcsök, citrus és kakaó egyensúlya található. Gyönyörű a csomagolás is, érdemes begyűjteni a teljes italsort!