Blog

Italszakértőnk: „A boros kiadások közül az Amarone-t az édesebb ízvilágot kedvelőknek ajánlom.”

Italszakértőnk, Péter négy whiskyről mondja el véleményét. Van köztük limitált palackozás, és különleges hordós finiselésű tétet is.

 

Arran Cask Finish Range Amarone (0,7 l, 50%)
 November 24-ig vagy a készlet erejéig akcióban 
Arran single maltjai nagy figyelmet kaptak az elmúlt években, és meg is érdemlik. A boros kiadások közül az Amarone-t az édesebb ízvilágot kedvelőknek ajánlom. Az olasz mazsolabor finish nagyon jól egészíti ki az Arran fűszeresen édes alap ízvilágát. Természetes színnel, hűtveszűrés nélkül 50%-on palackozva egy fantasztikus skót single malt.

Kavalan Distillery Select No.2 (0,7L / 40%)
Könnyű, lágy és tökéletesen mutatja be, mire is képesek a Kavalan blend mesterei. Különböző korú és különböző érlelésű single maltok keveréke, melyeket mind Tajvan egyetlen lepárlóüzeme készített. Tökéletes magában és remek koktélalapanyag is.

Paul John Classic (0,7L / 55,2%)
Érdemes Indiában nézelődni single maltok terén. Az éghajlat miatt sokkal gyorsabb és intenzívebb az érés. Johns Distilleries különösen jó munkát végez ezen a téren, hordóerősre hagyva ez az unpeated single malt nagyon jó képet alkot az indiai árpa különleges ízéről.

Ruadh Maor 2012 8 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7l, 47,5%)
Egy peated Glenturret, amivel nem sokat találkozunk. Java részét a párlatuknak a Famous Grouse-ba használják, így kevesen ismerik ezt a zseniális single maltot. Enyhén füstös kiadása sem okoz csalódást Morrisons nagyon jó munkát végzett azzal a pár hordóval, amit ehhez a kiadáshoz használtak.