Hírek

Islay-i visszhang: a MAC-TALLA whiskyk nyomában

Az islay-i füstös whiskyknek egészen más karakterük van, mint a többi whiskyrégióban gyártott füstös whiskynek. Most elsőosztályú islay-i füstösöket tesztelhetsz a többgenerációs tapasztalattal rendelkező Morrisontól.

A Morrison Scotch Whisky Distillers mögött álló Morrison család nem ismeretlen a whiskyszakmában és a whiskykedvelők körében sem. Anno ők tulajdonolták az islay-i Bowmore lepárlót is, így a szigethez való kötődésük egyértelmű.

Többgenerációs tapasztalatunknak és elhivatottságuknak köszönhetően – független palackozóként – már több Islay-maltot kóstolhattunk a Morrison kínálatában.

MAC-TALLA TERRA

Megújult cég, megújult brandek: Old Perth blended malt & Mac-Talla

A 2020-ban megújult cég új brandeket hozott a portfólióba: az Old Perth blended maltot, amely Speyside sherry érlelt whiskyjeiből alkot kellemesen fogyasztható, barátságos whiskyt, illetve a Mac-Talla Islay Single Maltot, ami a Morrison család Islay szigetéhez való kötődése előtt tiszteleg. Ez utóbbi a „füstös” sziget whiskyjének sokszínűségét, mélységét mutatja be.

Islay-i "visszhang"

A Mac-Talla jelentése skót gaél nyelven "visszhang". A Mac-Talla kínálatában a 46 %-os Terra illatában a füstös árpa és a friss tengeri levegő különleges elegye érzékelhető, míg ízjegyeiben a földes-tőzeges, sós tengeri karakter mutatkozik meg. A Terra beszédes név, hiszen földet jelent.

„Visszhang” hordóerős változatban is: MAC-TALLA Mara Cask Strength (0,7l, 58,2%)

A Mac-Talla kínálatában a Mara a tengeri jegyek képviselője, ráadásul hordóerősségen. Islay partjai és az Atlanti-óceán folyamatos csatában vannak egymással. A hatalmas hullámok, a sós levegő, a páratartalom mind-mind nyomot hagynak a whiskyn. Ezt mutatja meg a Mara. Illata a tábortűzre emlékeztet, megspékelve halvány citrusos tónussal, megkóstolva pedig égetett tölgyfa, grillezett hús és karakteres füst harmonizál az erősen tőzeges lecsengéssel.

 

A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.