Blog

Így látjátok italainkat: 5-csillagos vélemények

Értékeltétek italainkat: Összeszedtük a nyár 5 csillagos „terméseit”. A listában a whiskyk mellett feltűnnek rumok is.

 

 


Benromach 10 éves (0,7l, 43%)

Kedvenc lett (ez is). Számomra kellemes kombináció az édeskés íz az enyhe füstösséggel, jó arányban. Egyik sem tolakodó, van karaktere, íze. (Lénárd)

 

Glen Scotia Double Cask (0,7l, 46%)

Illat: mazsola, vanília. Íz: édes és keserű... Erős, de a 15 éveshez képest visszafogottabb bors. Az "amerikai tölgy" dolgozik (vanília), a Pedro Ximénez pedig illatban és ízben adja az aszús, mazsolás dominanciát. Lecsengés: édes-keserű-borsos. (joe)

 

Tomintoul 12 éves Sherry Finish (0,7 l, 40%)

Szenzációs. Nagyon jó egyensúlyban van az ital, az illat sherrys „atombomba”, mintha nem is whisky-t illatolna az ember. Az íz kiegyensúlyozott, kellemes sherrys hatások, egyensúlyozva az amerikai tölgy lágy fűszerességével. Elegáns lecsengés, 5/5. (András)


Compass Box The Peat Monster (0,7l, 46%)

Intenzíven füstös illatok után intenzíven füstös ízek jelentkeznek egy csodásan testes harmóniában. Egy könnyen fogyasztható, rokonszenves, pompásan kiegyensúlyozott, erősen tőzegelt whisky, feltűnően hosszú lecsengéssel, pompás ízösszhanggal. (Péter)

 

Hampden 8 éves rum (0,7L / 46%)
 

Elsőre én sem tudtam eldönteni, hogy most rumot vagy konyakot iszom, mivel felbontás után aszús illat áradt a pohárból. Várni kell vele, hogy levegőzzön és ekkor mutatja meg igazi valóját és a Hampden csapat zseniális szakértelmét. (Zsolt)

 

Old Ballantruan 15 éves (0,7 l, 50%)

Érezhetően érett tétel, sűrű, krémes, érett trópusi gyümölcsös édességgel, amit az erős tőzegfüst zár keretbe. Intenzív édes-füstös ízek, az 50 ABV ellenére sem tűnik erősnek, víz nélkül mindenképp érdemes rápróbálni. Zseniális ital, nálam top5. (nandelecki)

 

Ardbeg Uigeadail (0,7 l, 54,2%)

Fantasztikus, aki kicsit is szereti a füstös whiskyket, legalább egyszer kötelező kipróbálni. Mindent tud, és mégsem vadul támad, inkább valamiféle elegancia sugárzik belőle. A pohárban hagyott illata pedig egészen elképesztő még percek múlva is. (Gergely)

 

Glen Scotia Victoriana (0,7l, 54,2%)

Szuper, imádom a hordóerősségű italokat. Illatos, zamatos. Van egy minerális ízvilág benne...nagyon bejött! Meg fogok kóstolni több Glen Scotiát is... (Zsolt)

Canerock rum (0,7L / 40%)

Megosztó íze van, de nekem nagyon ízlik (Gábor)

 

Benromach 15 éves (0,7l, 43%)

Nagyon bejön ez a bourbon sherry vegyes érlelés :-) (László)

 

Beach House Gold Spiced rum (0,7L / 40%)

Fantasztikusan üde, zabolátlan aromákkal telt, bódító ital. Minden receptor naptáncot jár e rum fürdőjében. Ha a maszkulin világot keresed, rossz helyen jársz. Itt az érzékeké a főszerep! (László)

 

Buffalo Trace WhiskyNet Single Barrel (0,7L / 40%)

Szuperkönnyed, light, vendégkínálós whiskey. Megbújik benne egy kis konyakmeggyes beütés, ami nem szokatlan ennél a lepárlóháznál, de ezért az árért meglepő, hogy milyen kellemes az összhatás. (Péter)

 

Glencadam Reserva Andalucia (0,7l, 46%)

ILLAT: sherry, füge, dió, sárgabarack, csokoládé, maláta, néhány fűszer, piros bogyós gyümölcsök és vanília karamellával; ÍZ: összetett, barack, füge, mandula, mazsola, cukorka, őszibarack, némi fűszer és némi tölgy, a háttérben vanília és karamella. (Zoltán)

 


Penderyn Sherrywood (0,7L / 46%)

Mint a portwood ez is tökéletesen bejött. Igazán szerethető ital, nagyon kellemes az ismerkedés vele. Tökéletes választás baráti beszélgetésekhez. Az, hogy walesi, csak hab a tortán! (Zsolt)