Hírek

Japán Hetek a WhiskyNetnél – 2024. május 12-26.

Idén május 12-26. között rendezik a tavaszi Grang Sumo tornát Tokióban. Ennek apropójából Japán Heteket tartunk sok-sok akciós japán itallal. Ismerd meg ezt a mélyen gyökerező japán küzdősportot és a minőségi japán italokat is.

A WhiskyNet a Grang Sumo Torna jeles eseményének alkalmából több tucat akciós japán termékkel tiszteleg a nagybecsű Rikisik, vagyis a szumóbirkózók előtt. Vedd meg kedvenc italodat, és ezek társaságában kísérd figyelemmel az izgalmas viadalokat májusban.

JAPÁN HETEK AKCIÓ - 2024. MÁJUS 12-26. - Nézd meg kínálatunkat

A szumó (sumo), mint birkózás több mint kétezer éves küzdősport Japánban, amelynek óriási hagyományai vannak a Felkelő Nap országában.

A japánok nem csupán küzdősportnak tartják a szumót, hanem egyfajta tradicionális harcművészetnek is. Azt vallják, hogy az egykori szamurájok ősi hagyományait a szumóbirkózók viszik tovább generációról generációra.

A szumót számos szertartás és rituálé lengi körül, érdemes csak a küzdelmek előtti sóhintésre gondolni, amely egyfajta megtisztulást jelképez.

Érdekesség, hogy 1954-ben alapították meg a szumómúzeumot, amely e tradicionális japán sportágnak állít emléket. 

Ki nyer a szumóban?
A küzdőtér kör alakú, ebben helyezkedik el a két birkózó, akiknek célja, hogy az ellenfelet kiszorítsák a körből, vagy arra kényszerítsék, hogy az ellenfél valamelyik testrésze (a talpán kívül) kontaktusba kerüljön a talajjal. Az nyer, akinek ezt mielőbb sikerül elérnie az ellenfelével.