Hírek

Egy többszörösen díjnyertes whisky az ünnepekre: Glendronach 12

Ha igazán jó whiskyt választanál az ünnepekre, a Glendronach telitalálat lehet, amelyet nagy gondossággal egy közel kétszáz éves lepárlóban készítenek.


A Glendronach lepárló 1826-óta, lassan 200 éve működik szinte zavartalanul. Több tulajdonosváltás után és egy rövid bezárást (1996-2002) követően a mai napig élvezhetjük kiváló single maltjait. A lepárlóban kizárólag skót árpával dolgoznak, és többségében sherryhordókat használnak. A highlandi lepárló kristálytiszta forrásvizet használ a Balnoon hegyekből. 

Hordóhasználatban a 12 éves kiadás csak és kizárólag sherryhordókat használ, egészen pontosan Pedro Ximenez és Oloroso hordókat. 43%-os alkoholtartalommal palackozzák. Csak egy rövid és nem teljes hűtve szűrésen esik át, és színezékmentesen vehetjük kezünkbe ezt a kiváló kiadást. Több nemzetközi díjat is nyert, többek között IWSC (International Wine & Spirit Competition) 2019 és 2021 aranyérmet és a San Francisco World Spirit Competition aranyérmet szintén 2021-ben.

Glendronach 12 éves (0,7L / 43%)

Ízében gazdag és krémes, selymesen lágy: cseresznyés, mazsolás sherrys íz, valamint tölgyes jegyek keverednek benne. Kissé magvas és hosszú utóíze könnyen elvarázsolja a fogyasztót.
Jó szívvel ajánljuk minden skót single maltot kedvelő számára. Nem csupán az ünnepi asztalon állja meg a helyét. Elegáns, díszdobozos formában kiváló ajándéknak is.

Glendronach 12 éves (0,7L / 43%)