Hírek
Az agavé leve
Az agavét ősidők óta használják a dél-amerikai kontinensen, és nem csupán alkohol készítésére. Már a korábbi évszázadokban is nagyra értékelték ezt az értékes növényt, amelynek különleges íze és magas tápértéke van. De rostjait is előszeretettel hasznosították. Számos agavéfaj létezik, de tequilát kizárólag csak az őshonos kék agavéból készítik.
Villámakció 2023. május 3-5.
San Cosme mezcal (0,7L / 40%)
Sierra Silver tequila (1L / 38%)
Local mezcal (0,7L / 42%)
Local mezcal (0,2L / 42%)
Jose Cuervo Reposado Day of the Death tequila (0,7L / 38%)
Don Ramón Punta Diamante Silver tequila (0,7L / 38%)
Corralejo Anejo tequila (0,7L / 38%)
Ocho Blanco tequila (0,5L / 40%)
Vago Espadin - Jarquin mezcal (0,7L / 50,2%)
Don Ramón Punta Diamante Reposado tequila (0,7L / 38%)
Sierra Reposado tequila (0,7L / 38%)
Miért isszák sóval a tequilát?
A tequila elég menő ital, de lehet vele „vagánykodni” úgy is, ha a fogyasztásához sót és citromot, netalán fahéjat és narancsot használsz.
Ezek bizony nem adnak semmit hozzá az ital élvezeti értékéhez. A sóval és a citrommal való kombinálás valójában nem a tequila ízének javítására szolgál. Voltaképpen egy divat, amit sok helyen csinálnak, kivéve a tequila őshazájában, Mexikóban. Főleg azoknál a tequiláknál alkalmazzák előszeretettel, amelyek szerényebb minőségűek, és így „eltakarják” az ital hibáját. A prémium tequilákhoz nem kell semmit adni, ha önmagukban fogyasztjuk őket, szépen kijönnek a friss, gyümölcsös ízek.
A tequila testvére a mezcal
Kevesen ismerik, a tequila testvérét, a mezcalt. Ez is agavéból készül, a növény húsát földbe vájt kemencékben megsütik, majd lepárolják. A mezcal neve is innen, az azték nauhatl nyelven a metl (agavé) + ixcalli (sütni, sült) = mexcalli szóból ered, ami sült agavét jelent. Íze kissé földes, füstös.
Cinco de Mayo Villámakciónk 2023. május 3-5. között tart vagy a készlet erejéig webáruházunkban és szaküzleteinkben.