Blog

Hétvégén Budapestet elárasztják a prémium párlatok: indul a 8. Whisky Show

Október 27-28-án immár nyolcadik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra jeles képviselői idén októberben a Whisky Show kétnapos rendezvényén. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig

WHISKY SHOW: Prémium párlatok kétnapos ünnepe

A rendezvény már messze túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatok is kiállításra, illetve kóstolóra kerülnek.

Nem csak a whiskyké a főszerep

Fontos kiemelni, hogy az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán az uisge beatha-ról, ami skót gael nyelven annyit tesz: az „élet vize”, vagyis whisky.

A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt, hogy a párlatok kétnapos ünnepén közelebbről is megismerkedjünk az illatos almából készült calvados-okkal, amelynek már az illata is elvarázsol, a Casterede armagnac-ok fenséges, ízvilágukkal pedig szinte a szemünk elé idézik a francia domboldalakon érő, egészséges, dús és édes szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek.  De kóstolhatunk olyan konyakokat is, amelyek igen koros páraltok keveréke, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.

A ginek már tavaly is kitüntetett szerepben „villogtak” a Show-n, ugyanis a Bar Show terem igen népszerűnek bizonyult, nem győzték a bártenderek keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic alkotásokat. Az idén is több tucat prémium gint kóstolhatnak az érdeklődők.

A rumok kedvelői is bátran jöjjenek a Whisky Show-ra, hisz kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja majd őket a Karib-térség francia stílusú rum-különlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumalkotásokig.

VIP-lounge

Az idén először lesz mindkét nap VIP-lounge, ahol limitált és különleges palackozásokat lehet majd kóstolni. 

Színes programok

Mint minden évben, az idén is színes programdömping várja a látogatókat. Lesz Bartender verseny, ott lesz a GoodSpirit Bár a Bar Show teremben, szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skót dudások is. A Whisky Casino is biztosan sokakat fog idén is vonzani, minként a Master Class (MC) előadások is.

Whiskykóstolók – MasterClass-ok - mindig népszerűek

Mint minden évben, idén is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben lehet jegyet vásárolni. A szemináriumokon 4-5 tételt lehet kóstolni, egy informatív előadás keretében, így az érdeklődők a profi előadók segítségével párlattudásukat is pallérozhatják.

 

 

Párlatútlevél a Whisky Show-n: Utazz el a prémium párlatok világába

Pecsételtess a Párlatútleveledbe a Whisky Show-n és 20 % kedvezményt kaphatsz! Hogy hol és hogyan, azt ITT megtudhatod.

 

 

Tudj meg mindent a Whisky Show-ról: hasznos tanácsok

Minden, amit tudni érdemes a Whisky Show-ról

Összeszedtünk néhány gyakorlati tanácsot, amelyeket érdemes tudni, mielőtt ellátogatsz hazánk legnagyobb prémium italait bemutató párlatmustrájára, a Whisky Show-ra. Ezeket érdemes tudni a Whisky Show-n.

 

  

WHISKY SHOW 2018

időpont: 20178 október 27-28 (mindkét nap 14:00-tól 21:00-ig tart a rendezvény)

helyszín: Corinthia Hotel, Budapest

 

Ismerd meg a legendás italok történetét, titkát és fajtáit! Mi töltjük a párlatokat, te pedig töltsd kellemesen a hétvégét!

 

 

 

 

 

 

további infó: http://whisky-show.hu/