Blog | Gin

Hamisítatlan svájci minőség - nginious gin

A svájciak nemcsak csokoládét tudnak készíteni, hanem gint is, de még milyet!!!

Svájc eddig általában a hegyeiről, a bankjairól, a csokoládéiról és a hajszálpontos óráiról volt leginkább híres. Mostantól még valami másra is büszkék lehetnek: ez pedig a nginious! gin. Mutatjuk, miért!

A svájci ginmárka: nginious!

Az nginious! egy svájci ginmárka, amelynek története még 2013-ban kezdődött. Akkor még nem volt olyan gin, amely méltó módon tudta volna képviselni a világszerte híres svájci minőséget. Ahogy az idő telt, egyre inkább egyértelművé vált a svájci cég számára, hogy szükség lesz egy magas minőségű ginre, amelyben már az első kortytól felismerhető lesz, hogy ez bizony svájci gin: ezt az „űrt” hivatott betölteni a nginious gin, amelynek finom gyógynövényes jegyei, frissessége és tisztasága teljesen új fényben és ízvilágban tűnteti fel a gineket.

 

Best Swiss Gin – nginious gin

2014-ben megszületett az nginious! Blended, amely a mai napig a ginmárka alapkiadása. A tény, hogy 2018-ban a Swiss Spirits Award megmérettetésen elnyerte a "Best Swiss Gin" elismerést, azaz a legkiválóbb svájci gin díjat, egyértelműen bizonyítja, hogy a cég törekvései a megfelelő irányban haladnak.

 

Zürichből Baselbe - Liquid Spirit Distillery

2017-ben az nginious! Zürichből visszaköltözött régi otthonába, Baselbe, és itt megépülhetett Basel első független lepárlója, a Liquid Spirit Distillery, teret és lehetőséget biztosítva a lepárlómestereknek a további alkotásra. Időközben filozófiájuk is kiegészült: olyasmit hozni létre, amit előttük még senki, mint pl. a vermouthos hordóban érlelt gin, vagy a Summer gin kiadás ikonikus palackja, vagy a Smoked and salty kiadás, melyek mind elsők voltak a maguk nemében.

Egyedi gyártási technológia – a komplex ízélményért

Az nginious! gyártásakor a növényeket különböző csoportokba válogatják, és szeparáltan párolják le kis tételekben, majd csak ezután keverik össze. Az nginious! Blended esetében a 18-féle hozzávalóból négy csoportot alkotnak: gyümölcsök, citrusok, gyógynövények és gyökérféleségek. Ez lehetővé teszi, hogy a fő ízvonalat adó növényt kiemeljék, az összhatást pedig harmonikusabba tegyék. A keverés után még 6-8 hétig pihentetik, mielőtt helyben palackozzák és címkézik. Míg a legtöbb gin veszít karakteréből, ha tonikkal hígítjuk, addig az nginious! Blended kifejezetten kinyílik, kiteljesedik tőle.

 

Főzz nginious ginnel - Lazacos spaghetti nginious! Smoked & Salted ginnel

Hozzávalók 6 személyre:

400 g füstölt lazac

600 g spaghetti

2 db paradicsom

1 db hagyma

200 ml nginious! Smoked & Salted Gin

1 pohár Crème Fraîche (tejföl)

őrölt chili

só, bors, olaj

Így készítsd el:

Vágd kockára a füstölt lazacot és főzd meg a spagettit ne túl puhára (al dente).

A szószhoz vágd apróra a hagymát, a paradicsomot és sütsd meg mindkettőt kevés olíva olajban. Ha kicsit kihűlt, add hozzá a gint. Hagyd, hogy az egész egy kicsit pihenjen, mielőtt hozzáadod a creme fraiche-t (tejföl). Ízesítsd a mártást sóval, borssal és chilivel.

Add hozzá az egészet a kész spagettihez és tedd bele a kockára vágott füstölt lazacot, melegítsd még pár percig, és igény szerint tegyél rá parmezán sajtot. Jó étvágyat.

nginious! ginek a WhiskyNet kínálatában