A David Beckham nevével fémjelzett italt a Cameronbridge lepárlóban gyártják, folyamatos desztillációval, csak grain whiskyk (azaz gabona whisky, amiben főként kukorica és búza van) felhasználásával. Ezáltal egy nagyon könnyű, édes karakterű ital jön létre, amely jégre töltve, long drinkben, avagy koktélban is kiváló élményt nyújt. A Haig Club a Haig whisky család legújabb, prémium szegmensbe szánt darabja. A palack luxust közvetítő kék színe a blenderek hagyományos, kék színű kóstolópoharát replikázza.
Nevét arról a John Haig-ről kapta, aki egy régi szeszfőző család egyik leszármazottjaként 1751-ben feleségül vette a szintén a szeszgyártásban érdekelt Stein család egyik hölgy tagját. Később kilbagie-i gyárukban Robert Stein forradalmasította a főzési eljárást (folyamatos lepárlás oszlopüstben), amely által jóval hatékonyabbá vált a szeszfőzés és jobb minőségűvé az előállított ital. A hajdani John Haig unokája (aki szintén John volt) az új eljárást is felhasználva 1830-ban nyitotta meg főzdéjét (Cameronbridge), és a cég egyik legsikeresebb italának nagyapja emlékének tisztelegve a Haig nevet adta.
Gyártó |
CAMERONBRIDGE |
Palackozó |
DIAGEO |
Ürtartalom |
0.7l |
Alkoholtartalom |
40 % vol |
Hordóserősség |
NEM |
Hordó típus |
Az érleléshez/utóérleléshez használt hordó(k) fajtája aszerint, hogy milyen italt tartottak benne előzőleg (bourbon, sherry, egyéb borfajta, rum stb.), illetve, hogy milyen tölgyből készült az adott hordó (pl. amerikai, európai tölgy stb.), ha a gyártó nyilvánosságra hozta. |
Hordó szám |
A lepalackozott hordó(k) egyedi azonosítószáma, ha a palackozó nyilvánosságra hozta. |
Illat |
Butterscotch, méz, aszalt trópusi gyümölcsök, lágy bors és könnyű tölgy. |
Íz |
A már megismert illatokat viszi tovább, kiegészülve a vaníliával, és a bourbonre emlékeztető szenes fával, amely testet ad ennek az utalnak. |
Lecsengés |
Sötét aszalt gyümölcsök, vanília, bourbon édesség, krémes jegyek. |
Egyensúly |
- |
Egyéb jellemző |
n.a. |