Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Gróf Degenfeld Furmint Sparkling Wine Methode Traditional száraz, fehér pezsgő 2016 (0,75 l, 12%)

A kizárólag Furmintból készült alapbort tartályban erjesztették, majd a második érlelésre már a palackban került sor, ahol közel egy évet töltött finom seprőn.
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Internetes ár:
4.890 Ft
darab

Leírás és Paraméterek

A német-magyar származású Degenfeld grófi családnak évszázados hagyományai vannak Tokaj-Hegyalján a szőlőtermesztésben és borkészítésben. A család leszármazottai 1994-ben határozták el, hogy újjáélesztik a szőlőbirtokot. 1996 óta a legjobb dűlők szőlőtermésén indult útjára a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet. A tulajdonosok ma már 100 hektáros birtokrésszel rendelkeznek, melyből 35 hektár az aktív termőterület.

A tarcali Terézia domb és Mézesmál dűlő, a Mád és Mezőzombor határában elterülő szőlőültetvények egész Tokaj-Hegyalja legjobb, első osztályú területei közé tartoznak. Az ezen dűlők szőlőterméséből származó borokban tökéletesen ötvöződik a kézművesség a legmodernebb technológiák lehetőségeivel. A pincészet 5 és 6 puttonyos aszúi, aszúeszenciája és Andante (Furmint botrytised) bora már számos tekintélyes nemzetközi elismerésben részesült. Tokaj-Hegyalján a Szőlőbirtok borászainak volt úttörő szerepe abban is, hogy elsőként sikerült elkészíteni – a ma már arany éremmel díjazott – fél-száraz Muscat Blanc-t. A pincészet további borai: száraz Furmint, száraz Hárslevelű, valamint két dűlőszelektált fajta bor a Zomborka Furmint, a Terézia Hárslevelű és a tradicionális édes Szamorodni. A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok a tarcali Terézia dűlőben elsőként kezdte meg a teljes ökológiai gazdálkodást, amely ma már a teljes aktív - összesen 35 hektár – területre kiterjed.

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok szőlőterületei három település határában négy dűlőben helyezkednek el, amelynek mindegyike Tokaj-hegyalja legjobb területei közé tartozik. Tarcal: Terézia és Mézes-mály dűlők, Mezőzombor: Galambos dűlő, Mád: Kakasok dűlő. A szőlőterületek koncentrációja során nem az ültetvények állapota volt az elsődleges szempont, hanem a terület potenciálja. A három területen három különböző talajtípus található, ami rendkívüli módon kitágítja a borászat szakmai lehetőségeit. 30 hektár tartozik a birtokhoz a mádi Kakasokban, mely jelenleg pihentetés alatt van, illetve 13 hektár a tarcali Mézes-mályban, de ez utóbbit jelenleg nem a szőlőbirtok műveli és termését sem dolgozza fel. Ültetvények:Az alacsony kordonon művelt új ültetvények térállása 1,8 x 0,8 méter Galambosban és 2,0 x 0,8 méter a Terézián szintén alacsony kordon.

A kizárólag Furmintból készült alapbort tartályban erjesztették, majd a második érlelésre már a palackban került sor, ahol közel egy évet töltött finom seprőn. Illatában a Furmint gyümölcsös jegyei és a krémesség mellett megjelenik a tokaji ásványosság, a dűlő mineralitása. Amikor belekóstolunk, finoman gyöngyöző apró buborékok öntik el a szájunkat, s közben a zamatos, roppanós zöldalma friss, vibráló ízét érezhetjük.

Gyártó GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
Palackozó GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
Ürtartalom 0,75l
Jelleg Száraz
Régió Magyarország
Szín Fehér
Alkoholtartalom 12 % vol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezeket kóstoltad már?

Több, mint 6 db raktáron
16.990 Ft
22.653,41 Ft/l
Utolsó 5 db raktáron
21.290 Ft
28.386,70 Ft/l
Utolsó 1 db raktáron
79.890 Ft
26.630,00 Ft/l
Utolsó 1 db raktáron
35.490 Ft
23.660,02 Ft/l
Utolsó 4 db raktáron
20.690 Ft
27.586,60 Ft/l
Utolsó 2 db raktáron
45.990 Ft
30.660,00 Ft/l
Utolsó 4 db raktáron
23.890 Ft
31.853,29 Ft/l

Keresés

Fel a tetejére