Skót whisky | Blog

A Gordon & MacPhail korábbi igazgatóit kitüntette az angol királynő

Ian és Michael Urquhart skót whiskyszakember elismerő díjat kapott az angol királynő jubileumi ünnepségén.

A Gordon & MacPhail családi vállalkozás független palackozójának kialakításában segédkező testvérpár a Commander of the British Empire (CBE) kitüntetést kapta a skót whiskyiparban végzett tevékenységükért.

Ian és Michael Urquhart

A 74 éves Ian nagyapja és apja nyomdokaiba lépett, amikor 1967-ben csatlakozott a Gordon & MacPhailhoz, és 1990-ben lett a vállalat ügyvezető igazgatója.  (Emellett ő volt a Johnstons of Elgin elnöke, és 2021-ben a Glasgow Caledonian University tiszteletbeli doktori címet is adományozott számára.)

Ian a díj átvétele után a következőket mondta: "Az elmúlt évtizedben a vállalatot az Egyesült Államokban is megismerték. Megtiszteltetés és öröm számomra, hogy ezt a díjat Őfelsége platina jubileumi évében vehettem át.”

Ian testvérei, David és Michael 1972-ben, illetve 1981-ben csatlakoztak a vállalkozáshoz, és amikor Ian 2007-ben nyugdíjba vonult, ők lettek a közös ügyvezetők. David 2012-ben vonult nyugdíjba, és 2015-ben, 63 évesen hunyt el.

Jólehet, a 67 éves Michael is visszavonult már, de a Worshipful Company of Distillers skót bizottságának elnökeként továbbra is aktívan részt vesz a skót whiskyiparban.

Michael a következőképpen nyilatkozott a díjról: "Nagy örömömre szolgál, hogy Őfelsége ilyen különleges évében kaptam meg ezt a kitüntetést. Azt gondolom, hogy ez díj nemcsak az enyém, hanem az egész Urquhart család elismerése. Mindez természetesen nem lett volna lehetséges a Gordon & MacPhail csodálatos munkatársainak támogatása és kemény munkája nélkül. Ian és én nagyon sajnáljuk, hogy néhai bátyánk, David már nem érhette meg ezt az emlékezetes napot.”