Isle of Harris Ceilidh gin (0,35L; 45%)

20 190 Ft

Isle of Harris Ceilidh gin (0,35L; 45%)

RAKTÁRON: 3 db
Egy tengeri moszat alapú díjnyertes gin a skóciai Külső-Hebridák egyik eldugott, zárt közösségétől.
Tovább olvasom

Isle of Harris Ceilidh gin (0,35L; 45%)

RAKTÁRON: 3 db

Webshop bruttó ár

20 190 Ft
57 686 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
21 390 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.35 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
ISLE OF HARRIS DISTILLERS
Gyártó
ISLE OF HARRIS DISTILLERS
Limitált
IGEN
Brand
Isle of Harris
Italkategória
Gin
Régió
Skócia
Jelleg
Borókás
Stílus Tipus
Dry Gin
Ürtartalom
0.35 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
ISLE OF HARRIS DISTILLERS
Gyártó
ISLE OF HARRIS DISTILLERS
Limitált
IGEN
Brand
Isle of Harris
Italkategória
Gin
Régió
Skócia
Jelleg
Borókás
Stílus Tipus
Dry Gin

Leírás

Az Isle of Harris gin 0,7 literes kiadásával azonos beltartalmú, de egyedi, kézműves kerámiaüvegben megjelenő 0,35 literes limitált kiadás. A palackokat Rupert Blamire, Harris szigeti keramikus készíti, a sziget tengerét és égboltját idéző színes kerámiából, kézzel is tapintható mintával, ami a Harris gin üvegpalackjának mintázatát idézi.

A Harris lepárló ginjének alapnövénye a helyben termő, kézzel begyűjtött "Sugar Kelp" nevű tengeri moszat. Ezt, a helyi búvár és tengeri moszat szakértő, Lewis Mackenzie tavasszal kézzel válogatja a rejtett víz alatti erdökből, mielőtt azokat helyben szárítanák. Az alapnövényt nyolc másik összetevővel egészítik ki: borókabogyó, koriandermag, cassiakéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Ízét lágyítja az a friss, alacsony ásványianyagú esővíz, amely az Abhainn Cnoc a 'Charrain közeli forrásból áramlik.

Számtalan szakmai díját még felsorolni is nehéz. Többek között a Scottish Gin Award megmérettetésen 2017-ben aranyérmet kapott, ugyanitt 2018-ban "Az év skót lepárlója" lett. Komoly elismerések egy ilyen fiatal lepárlónak!

Harris a Skóciához tartozó Külső-Hebridák legnagyobb szigetének déli része. A sziget északi részét Lewis-nak hívják. Bár a két név egyazon sziget két részét jelöli, mégis "Lewis-szigetnek" és "Harris-szigetnek" nevezik a területeket. A sík, termékenyebb Lewison él Külső-Hebridák lakosságának háromnegyede és itt fekszik az egyetlen város, Stornoway. A sziget déli részén, tehát a Harris-szigeten, a Tarbert nevű kis faluban egy nagyon zárt kisközösség él, melynek népessége az elmúlt ötven évben felére csökkent - köszönhetően a fiatalok elvándorlásának. Ez a szomorú tény inspirálta Anderson 'Burr' Bakewellt, hogy létrehozzon egy lepárlót, amely generációkon átívelve teremthetne munkalehetőséget a helyi fiataloknak, így a tendencia végre megfordulhatna. E mellet hitte, hogy a sziget ritka és megfoghatatlan szelleme palackozható és megosztható a világgal.

2015. szeptember 24-én Burr egyszerű ötlete végre megvalósult, amikor először nyitották meg a Harris-sziget szeszfőzdéjének ajtaját. Ennek örömére a sziget szinte teljes lakossága összegyűlt a hordóraktárban és egész éjszakás zenével és tánccal ünnepelték az új korszak kezdetét. Ahelyett, hogy Skócia más pontjairól hívtak volna meg tapasztalt lepárlómestereket, helyi embereket képeztek ki: találtak négy embert, akik soha nem készítettek egy csepp whiskyt vagy gint sem az életükben, de meg volt a vágyuk és büszkeségük, hogy részt vegyenek ebben a jövőépítésben. A szeszfőzde mindössze 10 fővel kezdte az életét, ma közel 40 állandó alkalmazottat foglalkoztatnak, ami rendkívül jelentős létszámú egy kevesebb, mint 2000 fő lakosú szigeten.

Az Isle of Harris gin 0,7 literes kiadásával azonos beltartalmú, de egyedi, kézműves kerámiaüvegben megjelenő 0,35 literes limitált kiadás. A palackokat Rupert Blamire, Harris szigeti keramikus készíti, a sziget tengerét és égboltját idéző színes kerámiából, kézzel is tapintható mintával, ami a Harris gin üvegpalackjának mintázatát idézi.

A Harris lepárló ginjének alapnövénye a helyben termő, kézzel begyűjtött "Sugar Kelp" nevű tengeri moszat. Ezt, a helyi búvár és tengeri moszat szakértő, Lewis Mackenzie tavasszal kézzel válogatja a rejtett víz alatti erdökből, mielőtt azokat helyben szárítanák. Az alapnövényt nyolc másik összetevővel egészítik ki: borókabogyó, koriandermag, cassiakéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Ízét lágyítja az a friss, alacsony ásványianyagú esővíz, amely az Abhainn Cnoc a 'Charrain közeli forrásból áramlik.

Számtalan szakmai díját még felsorolni is nehéz. Többek között a Scottish Gin Award megmérettetésen 2017-ben aranyérmet kapott, ugyanitt 2018-ban "Az év skót lepárlója" lett. Komoly elismerések egy ilyen fiatal lepárlónak!

Harris a Skóciához tartozó Külső-Hebridák legnagyobb szigetének déli része. A sziget északi részét Lewis-nak hívják. Bár a két név egyazon sziget két részét jelöli, mégis "Lewis-szigetnek" és "Harris-szigetnek" nevezik a területeket. A sík, termékenyebb Lewison él Külső-Hebridák lakosságának háromnegyede és itt fekszik az egyetlen város, Stornoway. A sziget déli részén, tehát a Harris-szigeten, a Tarbert nevű kis faluban egy nagyon zárt kisközösség él, melynek népessége az elmúlt ötven évben felére csökkent - köszönhetően a fiatalok elvándorlásának. Ez a szomorú tény inspirálta Anderson 'Burr' Bakewellt, hogy létrehozzon egy lepárlót, amely generációkon átívelve teremthetne munkalehetőséget a helyi fiataloknak, így a tendencia végre megfordulhatna. E mellet hitte, hogy a sziget ritka és megfoghatatlan szelleme palackozható és megosztható a világgal.

2015. szeptember 24-én Burr egyszerű ötlete végre megvalósult, amikor először nyitották meg a Harris-sziget szeszfőzdéjének ajtaját. Ennek örömére a sziget szinte teljes lakossága összegyűlt a hordóraktárban és egész éjszakás zenével és tánccal ünnepelték az új korszak kezdetét. Ahelyett, hogy Skócia más pontjairól hívtak volna meg tapasztalt lepárlómestereket, helyi embereket képeztek ki: találtak négy embert, akik soha nem készítettek egy csepp whiskyt vagy gint sem az életükben, de meg volt a vágyuk és büszkeségük, hogy részt vegyenek ebben a jövőépítésben. A szeszfőzde mindössze 10 fővel kezdte az életét, ma közel 40 állandó alkalmazottat foglalkoztatnak, ami rendkívül jelentős létszámú egy kevesebb, mint 2000 fő lakosú szigeten.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.