G Vine Nouaison gin (0,7L / 45%)

15 290 Ft

G Vine Nouaison gin (0,7L / 45%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A szőlőfürt kialakulásának kezdeti időszakát nevezik a francia borászok nouaisonnak.
Tovább olvasom

G Vine Nouaison gin (0,7L / 45%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

15 290 Ft
21 843 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
16 290 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
MAISON VILLEVERT
Illat
Kerek, melengető, természetes növényi hatások, enyhe szőlős-boros jegyek, fás, erdőre emlékeztető aromák, borókabogyó és kasszia fahéj.
Íz
Gyümölcsös és gazdag. A fahéj, a sült citrusok és a boróka virág intenzív és komplex jegyeit bársonyosan kerek, mégis ropogós és robosztus jegyek követik.
Lecsengés
A borókabogyó, a gyógynövényes, fás, virágos, a gyümölcsös, valamint az érett citrusos jegyek összhatása.
Gyártó
MAISON VILLEVERT
Brand
G Vine
Italkategória
Gin
Régió
Franciaország
Jelleg
Borókás
Stílus Tipus
Dry Gin
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
MAISON VILLEVERT
Illat
Kerek, melengető, természetes növényi hatások, enyhe szőlős-boros jegyek, fás, erdőre emlékeztető aromák, borókabogyó és kasszia fahéj.
Íz
Gyümölcsös és gazdag. A fahéj, a sült citrusok és a boróka virág intenzív és komplex jegyeit bársonyosan kerek, mégis ropogós és robosztus jegyek követik.
Lecsengés
A borókabogyó, a gyógynövényes, fás, virágos, a gyümölcsös, valamint az érett citrusos jegyek összhatása.
Gyártó
MAISON VILLEVERT
Brand
G Vine
Italkategória
Gin
Régió
Franciaország
Jelleg
Borókás
Stílus Tipus
Dry Gin

Leírás

Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G'Vine-hoz szőlőpárlatot használnak, pont úgy, ahogy a 13-ik századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített szeszeinél. A Cognac régió több évszázados lepárlási hagyománnyal büszkélkedhet, az itt oly elterjedt Ugni Blanc szőlő fajta pedig savtartalma és semleges íze miatt kiválóan alkalmas lepárlásra. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át. Az eredményt oszlopos lepárlóban párolják le, amely után 96,4% alkoholfokú, semleges szőlőpárlatot nyernek. A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új ízélményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi, tiszta karakterüket.

Az év egy rövid szakaszában, június közepén van egy elbűvölő jelenség a szőlőültetvényeken: a zöld szőlő virágba borulásáról van szó. A bogyó kifejlődését megelőzően pár napig átható és jellegzetes illat lengi be a szőlőket. Ezt az értékes és ritka virágot szedik le kézzel, majd áztatják semleges szőlőszeszbe, annak érdekében, hogy a virágesszencia legjavát kaphassák meg. Ezt a keveréket aztán kisméretű, Florentine típusú rézüstben (ilyet használnak a parfümkészítők is) párolják le. A gin készítésének egyik fontos lépése a hagyományos fűszernövények természetes, tiszta aromáinak a kinyerése. Ekkor a semleges szőlőpárlatba a világ különböző pontjairól származó növényeket tesznek, 2-5 napig áztatják benne, majd olyan lepárlóberendezésen desztillálják, amelyet a likőröknél szoktak használni. 9 féle növényt használnak az ízesítéshez:

- szerecsendió Indonéziából (melengető, fűszeres, diós),
- édesgyökér Kínából (édes, ánizs-szerű, enyhén kesernyés ízzel),
- lime Kolumbiából (lédús, friss, savanykás aroma),
- borókabogyó Macedóniából (keserédes, aromás, erdei fenyőre emlékeztető hatásokkal, a gin legmeghatározóbb fűszere),
- zöld kardamom Guatemalából (melengető, fűszeresen édes, eukaliptusz felhanggal),
- gyömbér Nigériából (aromás, pikánsan csípős, enyhén citrusos íz),
- kubeba bogyó Indiából (borsos, kesernyés, kámforos aromák),
- koriander Bulgáriából (melengető, lágy, édes, citrusos tónusokkal),
- kasszia/kínai fahéj Indonéziából (a fahéjhoz hasonló ízű, de erőteljesebb, fűszeresebb növény)

Az utolsó lépésben a zöld szőlővirág, illetve a fűszernövények párlatait további semleges szőlőpárlattal keverik össze, majd rézüstben még egyszer lepárolják. Így alakul ki a G'Vine gin egyedi karaktere.

A szőlővirágzást követően kezdődik a szőlőfürt kifejlődése. Azt az időszakot, amikor még csak kis bogyószerű képződmények vannak a szőlőn, hívják a francia borászok nouaisonnak. A G'Vine Nouaison a szőlő fejlődésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fűszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fűszeres és gyengéden virágos prémium gin.
Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G'Vine-hoz szőlőpárlatot használnak, pont úgy, ahogy a 13-ik századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített szeszeinél. A Cognac régió több évszázados lepárlási hagyománnyal büszkélkedhet, az itt oly elterjedt Ugni Blanc szőlő fajta pedig savtartalma és semleges íze miatt kiválóan alkalmas lepárlásra. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át. Az eredményt oszlopos lepárlóban párolják le, amely után 96,4% alkoholfokú, semleges szőlőpárlatot nyernek. A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új ízélményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi, tiszta karakterüket.

Az év egy rövid szakaszában, június közepén van egy elbűvölő jelenség a szőlőültetvényeken: a zöld szőlő virágba borulásáról van szó. A bogyó kifejlődését megelőzően pár napig átható és jellegzetes illat lengi be a szőlőket. Ezt az értékes és ritka virágot szedik le kézzel, majd áztatják semleges szőlőszeszbe, annak érdekében, hogy a virágesszencia legjavát kaphassák meg. Ezt a keveréket aztán kisméretű, Florentine típusú rézüstben (ilyet használnak a parfümkészítők is) párolják le. A gin készítésének egyik fontos lépése a hagyományos fűszernövények természetes, tiszta aromáinak a kinyerése. Ekkor a semleges szőlőpárlatba a világ különböző pontjairól származó növényeket tesznek, 2-5 napig áztatják benne, majd olyan lepárlóberendezésen desztillálják, amelyet a likőröknél szoktak használni. 9 féle növényt használnak az ízesítéshez:

- szerecsendió Indonéziából (melengető, fűszeres, diós),
- édesgyökér Kínából (édes, ánizs-szerű, enyhén kesernyés ízzel),
- lime Kolumbiából (lédús, friss, savanykás aroma),
- borókabogyó Macedóniából (keserédes, aromás, erdei fenyőre emlékeztető hatásokkal, a gin legmeghatározóbb fűszere),
- zöld kardamom Guatemalából (melengető, fűszeresen édes, eukaliptusz felhanggal),
- gyömbér Nigériából (aromás, pikánsan csípős, enyhén citrusos íz),
- kubeba bogyó Indiából (borsos, kesernyés, kámforos aromák),
- koriander Bulgáriából (melengető, lágy, édes, citrusos tónusokkal),
- kasszia/kínai fahéj Indonéziából (a fahéjhoz hasonló ízű, de erőteljesebb, fűszeresebb növény)

Az utolsó lépésben a zöld szőlővirág, illetve a fűszernövények párlatait további semleges szőlőpárlattal keverik össze, majd rézüstben még egyszer lepárolják. Így alakul ki a G'Vine gin egyedi karaktere.

A szőlővirágzást követően kezdődik a szőlőfürt kifejlődése. Azt az időszakot, amikor még csak kis bogyószerű képződmények vannak a szőlőn, hívják a francia borászok nouaisonnak. A G'Vine Nouaison a szőlő fejlődésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fűszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fűszeres és gyengéden virágos prémium gin.


0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.