Termékek Menü
0

Fejléc hívjon minket

  • Hívjon
  • Minket!
  • +36 20 500 3722
  • H-P: 8:30 - 17:00 ig
Gin G Vine Nouaison (0,7 l, 43,9%) Katt rá a felnagyításhoz

Gin G Vine Nouaison (0,7 l, 43,9%)

Internetes ár:
13.290 Ft (10.465 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
A szőlőfürt kialakulásának kezdeti időszakát nevezik a francia borászok nouaison-nak.
Elérhetőség: Több, mint 6 db raktáron
Szállítás: 2017. június 30.
Szállítási díj: 990 Ft
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Gin No.3 London Dry mini (0,1 l, 46%) Gin No.3 London Dry mini (0,1 l, 46%)
2.290 Ft
Gin Hendrick's mini (0,05 l, 41,4%) Gin Hendrick's mini (0,05 l, 41,4%)
1.390 Ft
6 O'Clock Indian Tonic Water (0,2 l) 6 O'Clock Indian Tonic Water (0,2 l)
530 Ft
Gin Caorunn Copacabana pohár Gin Caorunn Copacabana pohár
1.590 Ft

Leírás és Paraméterek


Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G Vine-hoz szőlőpárlatot használnak – pont úgy, ahogy a 13-ik századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített szeszeinél. A Cognac régió több évszázados lepárlási hagyománnyal büszkélkedhet, az itt oly elterjedt Ugni Blanc szőlő fajta pedig savtartalma és semleges íze miatt kiválóan alkalmas lepárlásra. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át. Az eredményt oszlopüstökben párolják le, amely után 96,4 térfogat százalékú, semleges szőlőpárlatot nyernek. A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új ízélményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi tiszta karakterüket.  


 


Az év egy rövid szakában, június közepén, van egy elbűvölő jelenség a szőlőültetvényeken: a zöld szőlő virágba borulásáról van szó. A bogyó kifejlődését megelőzően pár napig átható és jellegzetes illat lengi be a szőlőket. Ezt az értékes és ritka virágot szedik le kézzel, majd áztatják semleges szőlőszeszbe, annak érdekében, hogy a virágesszencia legjavát kaphassák meg. Ezt a keveréket aztán kisméretű, Florentine típusú rézüstben (ilyet használnak a parfümkészítők is) párolják le.   A gin készítésének egyik fontos lépése a (ginhez hasznáét) hagyományos fűszernövények természetes, tiszta aromáinak a kinyerése. Ekkor a semleges szőlőpárlatba a világ különböző pontjairól származó növényeket tesznek, 2-5 napig áztatják bennük, majd olyan lepárlóberendezésen desztillálják, amelyet a likőröknél szoktak használni. 9 növényt használnak az ízesítéshez:  


- szerecsendió Indonéziából (melengető, fűszeres, diós),


- medvecukor Kínából (édes, ánizs-szerű, enyhén kesernyés ízzel),


- lime Kolumbiából (lédús, friss, savanykás aroma),


- borókabogyó Macedóniából (keserédes, aromás, erdei fenyőre emlékeztető hatásokkal, a gin legmeghatározóbb fűszere),


- zöld kardamom Guatemalából (melengető, fűszeresen édes, eukaliptusz felhanggal),


- gyömbér Nigériából (aromás, pikánsan csípős, enyhén citrusos íz),


- kubeba bogyó Indiából (borsos, kesernyés, kámforos aromák),


- koriander Bulgáriából (melengető, lágy, édes, citrusos tónusokkal),


- kasszia/kínai fahéj Indonéziából (a fahéjhoz hasonló ízű, de erőteljesebb, fűszeresebb növény).  


 


Az utolsó lépésben a zöld szőlővirág illetve a fűszernövények párlatait további semleges szőlőpárlattal keverik össze, majd rézüstben még egyszer lepárolják. Így alakul ki a G Vine gin egyedi karaktere. 


 


A szőlővirágzást követően kezdődik a szőlőfürt kifejlődése. Azt az időszakot, amikor még csak kis bogyószerű képződmények vannak a szőlőn, hívják a francia borászok „nouaison”-nak. A G Vine Nouaison a szőlő fejlődésének ezt az energiától duzzadó, frissességét és fűszerességét rejti magában. Bársonyos, intenzíven fűszeres és gyengéden virágos prémium gin. 


 



IDE kattintva kiváló minőségű tonikjaink között válogathatsz, Gyártó n.a. Palackozó n.a. Ürtartalom 0.7l Alkoholtartalom 43.9 % vol Illat Kerek, melengető, természetes növényi hatások, enyhe szőlős-boros jegyek, fás, erdőre emlékeztető aromák, borókabogyó és kasszia fahéj. Íz Gyümölcsös és gazdag. A fahéj, a sült citrusok és a boróka virág intenzív és komplex jegyeit bársonyosan kerek, mégis ropogós és robosztus jegyek követik. Lecsengés A borókabogyó, a gyógynövényes, fás, virágos, a gyümölcsös, valamint az érett citrusos jegyek összhatása. Egyéb jellemző Platinum medal, 96 pts, “Superlative”

2008 International Review of Spirits, BTI

**** Highly recommended

Paul Pacult, Spirit Journal

Superb (90-95) Highly Recommended

Wine Enthusiast

Trophy Winner

Kapcsolódó termékek

Több, mint 6 db raktáron
10.890 Ft 8.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
5.990 Ft 4.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
12.990 Ft
Több, mint 6 db raktáron
2.290 Ft