Gin Akadémia


Gin Akadémia I. rész - Ginreneszánsz
A napjainkban második aranykorát élő gin az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legsokoldalúbb párlatok közé tartozik. Egyszerű gyártási technikája és a felhasználható alapanyagok mennyisége a végtelen lehetőségek tárházát nyitja meg a régi és új lepárlók előtt. Éppen ezért teljesen érthető, ha valaki nem igazán érti például, hogy mit is lehet ginnek nevezni, vagy azt, hogy hogyan ért el ekkora népszerűséget ez a nagyszerű ital.

Gin Akadémia II. rész: A gin fűszernövényei: ízek, aromák, zamatok
Miután megismerkedtünk a gin fogalmával, nézzük meg, melyek azok a fűszerek, amelyeknek jellegzetes, vagy épp egyedi ízvilágukat köszönhetik.

Gin Akadémia III. rész: A leggyakoribb ginfajták

Gin Akadémia IV. rész: Gintörténelem
Az előző részekben megismerkedtünk a gin fogalmával, gyártásának csínjával-bínjával, legfontosabb alapanyagaival. Viszont ahhoz, hogy valóban értékelni tudjuk ezt a nagyszerű italt, tudnunk kell, hogyan jutottunk el évszázadokon keresztül azokhoz a márkákhoz, ami ma a poharunkba kerül. Lássuk tehát a gin kialakulásának, elterjedésének és „finomra hangolásának” történetét!

Gin Akadémia V. rész: Út a minőségi ginek felé

Gin Akadémia VI. rész: A gin legjobb barátja: a tonik
A változatos ginek előnyeit szépen kiemelhetik a hozzáillő tonikok. Kicsit körbejárjuk e nagyszerű keserédes üdítőt.

Gin Akadémia VII. rész: Ginmárkák

Gin Akadémia VIII. rész: Ginkoktélok
Gin Akadémiánk utolsó részében megismerkedünk néhány fontosabb gint tartalmazó vagy ginalapú koktéllal, amelyek reméljük, kellő inspirációt adnak mindenki számára.