Blog | Gin

A gin tonik kémiája

A gin és tonik kombinációjának kialakulásáról és történetéről több teória is megszületett.

Mi teszi pontosan olyan jóvá ezt a kombinációt? Minek köszönheti ez a highball a népszerűségét? A gin és tonik kombinációjának nagyszerűségét a kémia szintjén is meg lehet fejteni.

A gin és tonic molekulái természetesen vonzzák egymást. Egyesülésüket alkotva új molekulákat hoznak létre, amelyek teljesen más ízűek. A tonik buborékjai az ízlelő receptorokba repítik az új kötéseket.

Az ízmolekulák a gin elkészítésekor növényi alapanyagokból származnak, különösen a pinén és a limonén, amelyek a boróka alapját képezik. A vegyületeknek a különleges formája tökéletesen illeszkedik a kinin szerkezetéhez, ami a tonik egyedi keserű ízét adja. Az alakjuk lehetővé teszi számukra, hogy összekapcsolódjanak, összeolvadjanak, és létrehozzák a klasszikus gin és tonic ízt, amit mindenki ismer és szeret.  

A Never Never  lepárlójában a modern technikák merész használatával kerülnek a legkoncentráltabb ízek a palackba. Több íz jobb ginhez vezet, jobb gin finomabb italokat eredményez.

A Triple Juniper gin a készítési módról kapta nevét. A boróka ízének minél hatékonyabb kinyerését szolgálja ez az eljárás. A boróka elsőként 24 órán át ázik finomszeszben. A következő adag boróka már a lepárló üstbe kerül, ahol az alkoholgőz útjába egy harmadik adag boróka kerül aromakosár segítségével.

Ne felejtsd el, hogy az arány mindennek az alapja: egy rész gin és három rész tonik mindig nyerő kombináció.

Triple Juniper

A Triple Juniper gin áll a Never Never Distilling Co. univerzum középpontjában. Azért készült, hogy a klasszikus boróka hangsúlyos ízprofilt kevert italban és gin-tonikban is újra élvezhessük.

Southern Strength

A világ legjobb klasszikus ginje 2019-ben. A Southern Strength emelt mértékben tartalmaz citrusféléket, ami frissebb, élénkítőbb gint eredményez.

Magasabb alkoholtartalmú ginről van szó, ezért több „botanikus íz” érezhető a palackban. A Southern Strength Gin a Triple Juniper folyamatunk segítségével készült, kiemeli a citromhéjat, a koriandermagot és az angyalgyökeret.

Juniper Freak

A Juniper Freak Gin koncentrálja a boróka karakterét, és felhasználja ahhoz, hogy gazdagabb, merészebb navy gint hozzon létre. Ausztrália egyetlen évjáratos ginje, ami a kiemelkedő minőségű borókát ünnepli.

Mivel ez egy vintage gin, minden kiadás finom eltéréseket mutat az ízjegyekben és a jellegben évről évre. A vintage ginben a frissesség dominálja a boróka karakterét, amelyet meg akarunk őrizni a Juniper Freak ginben. A hivatalos Navy erősségű, 58%-os palackozásnak köszönhetően ez a gin hosszú, összetett és intenzív. 

Ginache
 

A Ginache a frissen préselt szőlőlé és díjnyertes Triple Juniper gin tökéletes egyesülése.  2022-ben Ausztrália legjobb ízesített ginje címmel gazdagította a lepárlót.

A McLaren Vale-ben termesztett kiváló minőségű grenache szőlőt órákon belül szedik és préselik, majd hozzáadják a díjnyertes Triple Juniper Ginhez. Ezután akár egy hónapig a héjon hagyják, hogy gazdag ízét és színét kifejthesse, mielőtt préselik, szűrik és palackozzák. Az ízjegyek a málnától egészen a sötét szilváig és fahéjig terjednek.

Oyster Shell

Az ausztrál partvidék változatossága a sziklakádaktól és homokdűnéktől egészen a mészkősziklákig terjed, ennek köszönhető egyedi élővilága. Kangaroo Island osztrigahéj, viaszcserje, tasmaniai wakame, parti margitvirág, sóvirág kerül bele az Oyster Shell Ginbe, hogy egyedi kifejezést adjon az ausztrál partvidéknek.

ÖSSZES NEVER NEVER TERMÉK