Blog | Gin
Mi teszi pontosan olyan jóvá ezt a kombinációt? Minek köszönheti ez a highball a népszerűségét? A gin és tonik kombinációjának nagyszerűségét a kémia szintjén is meg lehet fejteni.
A gin és tonic molekulái természetesen vonzzák egymást. Egyesülésüket alkotva új molekulákat hoznak létre, amelyek teljesen más ízűek. A tonik buborékjai az ízlelő receptorokba repítik az új kötéseket.
Az ízmolekulák a gin elkészítésekor növényi alapanyagokból származnak, különösen a pinén és a limonén, amelyek a boróka alapját képezik. A vegyületeknek a különleges formája tökéletesen illeszkedik a kinin szerkezetéhez, ami a tonik egyedi keserű ízét adja. Az alakjuk lehetővé teszi számukra, hogy összekapcsolódjanak, összeolvadjanak, és létrehozzák a klasszikus gin és tonic ízt, amit mindenki ismer és szeret.
A Never Never lepárlójában a modern technikák merész használatával kerülnek a legkoncentráltabb ízek a palackba. Több íz jobb ginhez vezet, jobb gin finomabb italokat eredményez.
A Triple Juniper gin a készítési módról kapta nevét. A boróka ízének minél hatékonyabb kinyerését szolgálja ez az eljárás. A boróka elsőként 24 órán át ázik finomszeszben. A következő adag boróka már a lepárló üstbe kerül, ahol az alkoholgőz útjába egy harmadik adag boróka kerül aromakosár segítségével.
Ne felejtsd el, hogy az arány mindennek az alapja: egy rész gin és három rész tonik mindig nyerő kombináció.
A Triple Juniper gin áll a Never Never Distilling Co. univerzum középpontjában. Azért készült, hogy a klasszikus boróka hangsúlyos ízprofilt kevert italban és gin-tonikban is újra élvezhessük.
A világ legjobb klasszikus ginje 2019-ben. A Southern Strength emelt mértékben tartalmaz citrusféléket, ami frissebb, élénkítőbb gint eredményez.
Magasabb alkoholtartalmú ginről van szó, ezért több „botanikus íz” érezhető a palackban. A Southern Strength Gin a Triple Juniper folyamatunk segítségével készült, kiemeli a citromhéjat, a koriandermagot és az angyalgyökeret.
A Juniper Freak Gin koncentrálja a boróka karakterét, és felhasználja ahhoz, hogy gazdagabb, merészebb navy gint hozzon létre. Ausztrália egyetlen évjáratos ginje, ami a kiemelkedő minőségű borókát ünnepli.
Mivel ez egy vintage gin, minden kiadás finom eltéréseket mutat az ízjegyekben és a jellegben évről évre. A vintage ginben a frissesség dominálja a boróka karakterét, amelyet meg akarunk őrizni a Juniper Freak ginben. A hivatalos Navy erősségű, 58%-os palackozásnak köszönhetően ez a gin hosszú, összetett és intenzív.
Ginache
A Ginache a frissen préselt szőlőlé és díjnyertes Triple Juniper gin tökéletes egyesülése. 2022-ben Ausztrália legjobb ízesített ginje címmel gazdagította a lepárlót.
A McLaren Vale-ben termesztett kiváló minőségű grenache szőlőt órákon belül szedik és préselik, majd hozzáadják a díjnyertes Triple Juniper Ginhez. Ezután akár egy hónapig a héjon hagyják, hogy gazdag ízét és színét kifejthesse, mielőtt préselik, szűrik és palackozzák. Az ízjegyek a málnától egészen a sötét szilváig és fahéjig terjednek.
Az ausztrál partvidék változatossága a sziklakádaktól és homokdűnéktől egészen a mészkősziklákig terjed, ennek köszönhető egyedi élővilága. Kangaroo Island osztrigahéj, viaszcserje, tasmaniai wakame, parti margitvirág, sóvirág kerül bele az Oyster Shell Ginbe, hogy egyedi kifejezést adjon az ausztrál partvidéknek.