Blog | Gin

Gin Nikka Coffey – citrusos ízbomba!

A japánok is tudnak gint készíteni? Naná, és még milyen jót! Kiváló példa erre a Nikka ginje!

Amíg nemzetközi szinten a Nikka elsősorban díjnyertes whiskyjeiről híres, addig a japán piacra régóta gyárt érleletlen párlatokat, köztük vodkát és gint is.

A Nikka Coffey-sorozata 100%-ban oszlopos lepárlón desztillált párlatokból készül. Az Aeneas Coffey által 1820-as években szabadalmaztatott lepárlótorony sokkal tisztább, lágyabb, selymesebb párlatot eredményez. A Miyagikyo lepárlóban szolgálatot teljesítő, két oszlop alakú lepárlóberendezést még 1963-ban hozták Skóciából. Ez a régi stílusú ilyen berendezés egyedi, karakteresebb szeszt ad, mint modernebb, sok lepárlóoszloppal rendelkező társai, és működtetése is külön szakértelmet kíván.

Egészen egyedi ízhatás. Kirobbanóan citrusos, gazdag ízélményt nyújt. A Nikka gint a tradicionális gin-fűszerek mellett (boróka, koriander, angyalgyökér, citrom stb.) a Japánban honos citrusok (Yuzu, Kabosu, Amanatsu, Shikuwasa) és alma keveréke teszi egészen egyedivé. Sansho bors pikáns, keleti fűszerességet kölcsönöz ennek az italnak, amely magában fogyasztva is nagyszerű.

 

Egy gin azoknak, akik szeretik a citrusosabb karaktert…

 

Illatában egyértelműen a citrus jegyek dominálnak: komplex, citromhéjas aromák, ízletes mentolos, fekete borsos hatások. Ízvilága - az illatához képes - sem okoz különösebb meglepetést: egy valódi citrusbomba!

A gines és a citrusos ízek fantasztikus harmóniája, gazdagsága érhető tetten minden egyes cseppjében. Először érkezik a citrom és a narancs, majd a keserű vonalon előtör a citromhéj, a különleges shisolevél, a mandarin és a grapefruit is, majd ropogós fehér borsos hatás is bejelentkezik. Lecsengése kivételesen hosszú, sokáig megmarad a szájüregben a komplex ízharmónia, és ahogy jött, citrusos hangokkal búcsúzik.

TONIKJAVASLAT:

Mivel a Gin Nikka Coffey  könnyed és citrusos, így leginkább 1724 tonik vagy J.Gasco Dry Bitter tonik illik hozzá.

 

Tedd vele emlékezetessé a gines élményed!