Blog | Gin

Gin nginious! – Svájc innovatív prémium ginje

Az nginious! sváci gin innovatív és „formabontó” megoldásaival 2014 óta állítja a feje tetejére a világ ginpiacát. A baseli székhelyű vállalkozás kiváló lokációval rendelkezik: Svájc, Franciaország, Németország hármashatáránál.

Hogyan kezdődött minden az   nginious!-nél?

Az nginious! svájci ginmárka története 2013-ban kezdődött, akkor ugyanis még nem létezett olyan gin, amely méltóképpen tudta volna képviselni a világszerte híres svájci minőséget.
Oliver Ullrich és felesége, Iris Menne-Ullrich gondolt egy merészet, és elhatározták, hogy megalkotják Svájc első számú prémium ginjét.  Ez a szegmens nem áll tőlük távol, hisz kellő tapasztalattal rendelkeztek az italok és a vendéglátás területén.
Ismerték a híres skót és angol gineket, valamint a nagy klasszikus ginmárkákat és felvetődött a kérdés, hogy létezik-e egyáltalán svájci gin. A válasz egyértelmű volt: nem létezik!

Így megkérdezték az arra fogékony érdeklődőket, hogy mit várnának el egy tipikus svájci gintől? A válaszok szerteágazók voltak, de a válaszok kristálytisztán és egyértelműen körvonalazták az irányt: legyen prémium minőségű, legyenek benne gyógynövények, valamint helyi növények és kellemes édeskés ízek.
Ahogy telt az idő, és a házaspár minél jobban belemélyedt a gingyártás tudományába, egyre inkább egyértelművé vált számukra, hogy olyan magas minőségű gint szeretnének készíteni, amelynél már az első kortytól felismerhető lesz az a bizony jól ismert svájci minőség, vagyis a svájci gin, amelyben a finom gyógynövényes jegyek harmonizálnak a frissességgel és a makulátlan tisztasággal.  Mintegy 150-féle növényt és gyógynövényt próbáltak ki az alaprecept elkészítéséhez. Így született meg 2014-ben az nginious! Blended, amely a mai napig a márka alapkiadása.
 

 "Best Swiss Gin"

2017-ben az nginious! Baselben felépítette első független lepárlóját Liquid Spirit Distillery néven, teret és lehetőséget biztosítva a lepárlómestereknek a további alkotásra.
A tény, hogy 2018-ban a Swiss Spirits Award megmérettetésen az nginious! Blended gin elnyerte a "Best Swiss Gin" díjat, azaz ez a termék lett a legkiválóbb svájci gin, egyértelműen bizonyítja, hogy a cég törekvései a megfelelő irányban haladnak.

Innováció és kreativitás a ginespalackokban

Az évek alatt megalkották kristálytiszta filozófiájukat: olyasvalamit létrehozni, amit előttük még senki nem csinált. És ebbe a kategóriába tartozik a például a vermouth-hordóban érlelt gin, de megemlíthetjük a Summer ginkiadásukat is, vagy éppen a kissé polgárpukkasztónak tűnő Smoked and salty kiadásukat: ezek a termékek egyértelműen pionírok a ginek történetében.

A svájci cég nagy hangsúlyt fektet a megjelenésre is, ami egyértelműen szembetűnő, ha a palackokra pillantunk. Az ötletekből és kreativitásból pedig nincs hiány az Ullrich házaspár szürkeállományában, hiszen már előkészületben vannak újabb és újabb innovatív kiadások.

A gyártás kulisszatitkai

Az nginious! gyártásakor a kiváló minőségű alapanyagokat, növényeket különböző csoportokba válogatják, és szeparáltan párolják le kis adagokban, majd csak ezt követően keverik össze az egyes tételeket.

Az nginious! Blended esetében például a 18-féle összetevőből négy csoportot alkotnak: gyümölcsök, citrusok, gyógynövények és gyökérféleségek. Ez lehetővé teszi, hogy a fő ízvonalat adó növényt kiemeljék, az összhatást pedig harmonikusabba tegyék. A keverés után az italt még 6-8 hétig pihentetik, mielőtt helyben palackozzák és címkézik.

Toniktipp a nginious!  ginhez!
Míg a legtöbb gin „veszít” karakteréből, ha tonikkal hígítjuk, addig az nginious! Blended kifejezetten kinyílik, kiteljesedik tőle.

Gin Nginious! Blended (0,5 l, 45%)
18-féle növényből készült gin, az nginious! alapkiadása, mely méltón képviseli a svájci minőséget, és több tipikus svájci gyógynövényt is tartalmaz. (Citrusos jellegű)
Swiss Blended Gin - Swiss Spirit Awards

Gin Nginious! Summer (0,5 l, 42%)
A ginmárka nyári változata, gyümölcsösebb-virágosabb ízjegyekkel. (borókás jellegű)

Gin Nginious! Smoked & Salted (0,5 l, 42%)
Egy meghökkentően különleges gin, füstös-sós ízvilágban. (fűszeres jellegű)

Gin Nginious! Vermouth Cask Finished (0,5 l, 43%)
18-féle növényből készült gin, vermouth-hordóban utóérlelve. (édeskés jellegű)

Gin Nginious! Distiller’s Cut (1,5 l, 42%)
Limitált kiadású london dry gin magnum palackban. (citrusos jellegű)

Ngroni! by Nginious! Likőr (0,5 l, 30%)
A klasszikus Negroni koktél interpretációja a svájci Nginious! által

A WhiskyNetnél elérhető nginious! ginek