Gin Isle of Harris (0,7l, 45%)

RAKTÁRON
16 990 Ft

Gin Isle of Harris (0,7l, 45%)

3 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Díjnyertes prémium gin a skóciai Külső-Hebridák egyik eldugott, zárt közösségétől.
Tovább olvasom

Gin Isle of Harris (0,7l, 45%)

3 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

16 990 Ft
24 272 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
17 990 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
ISLE OF HARRIS DISTILLERS
Gyártó
ISLE OF HARRIS DISTILLERS
Brand
Isle of Harris
Italkategória
Gin
Régió
Skócia
Jelleg
Borókás
Stílus Tipus
Dry Gin
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
45 %
Palackozó
ISLE OF HARRIS DISTILLERS
Gyártó
ISLE OF HARRIS DISTILLERS
Brand
Isle of Harris
Italkategória
Gin
Régió
Skócia
Jelleg
Borókás
Stílus Tipus
Dry Gin

Leírás

Harris a Skóciához tartozó Külső-Hebridák legnagyobb szigetének déli része. A sziget északi részét Lewis-nak hívják. Bár a két név egyazon sziget két részét jelöli, mégis „Lewis-sziget” és „Harris-sziget” néven hivatkoznak a területekre. A sík, termékenyebb Lewison él a Külső-Hebridák lakosságának 75%-a és itt fekszik az egyetlen város, Stornoway. A sziget déli részén, tehát a Harris-szigeten, Tarbert településén egy zárt kis közösség él, melynek népessége az elmúlt ötven évben felére csökkent - köszönhetően a fiatalok elvándorlásának. Ez a szomorú tény inspirálta Anderson „Burr” Bakewellt, hogy létrehozzon egy lepárlót, amely generációkon átívelve teremthetne munkalehetőséget a helyi fiataloknak, így a tendencia végre megfordulhatna. E mellett hitte, hogy a sziget ritka és megfoghatatlan szelleme palackozható és megosztható a világgal.

Ginük alapnövénye a helyben termő, kézzel begyűjtött sugar kelp, azaz cukormoszat (Saccharina latissima). Ezt egy helyi búvár és tengeri moszat szakértő, Lewis Mackenzie tavasszal kézzel válogatja a rejtett víz alatti erdőkből, mielőtt azokat helyben szárítanák. Az alapnövényt nyolc másik összetevővel egészítik ki: az elmaradhatatlan borókabogyó, koriandermag, cassia-kéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Ízét lágyítja az a friss, alacsony ásványianyagú esővíz, amely az Abhainn Cnoc a ’Charrain közeli forrásból áramlik.

Helyben, kézzel palackozzák és címkézik, majd parafadugóval zárják le. Végül minden egyes palackra kézzel ragasztanak fel egy zárószalagot, amelyen a főzde földrajzi koordinátái vannak. Ez garantálja, hogy valóban egy Harris gint tartunk a kezünkben.

A gin többek között a Scottish Gin Award megmérettetésen 2017-ben aranyérmet kapott, ugyanitt a főzde 2018-ban az év skót lepárlója lett. Komoly elismerések egy ilyen fiatal műhelynek!

Harris a Skóciához tartozó Külső-Hebridák legnagyobb szigetének déli része. A sziget északi részét Lewis-nak hívják. Bár a két név egyazon sziget két részét jelöli, mégis „Lewis-sziget” és „Harris-sziget” néven hivatkoznak a területekre. A sík, termékenyebb Lewison él a Külső-Hebridák lakosságának 75%-a és itt fekszik az egyetlen város, Stornoway. A sziget déli részén, tehát a Harris-szigeten, Tarbert településén egy zárt kis közösség él, melynek népessége az elmúlt ötven évben felére csökkent - köszönhetően a fiatalok elvándorlásának. Ez a szomorú tény inspirálta Anderson „Burr” Bakewellt, hogy létrehozzon egy lepárlót, amely generációkon átívelve teremthetne munkalehetőséget a helyi fiataloknak, így a tendencia végre megfordulhatna. E mellett hitte, hogy a sziget ritka és megfoghatatlan szelleme palackozható és megosztható a világgal.

Ginük alapnövénye a helyben termő, kézzel begyűjtött sugar kelp, azaz cukormoszat (Saccharina latissima). Ezt egy helyi búvár és tengeri moszat szakértő, Lewis Mackenzie tavasszal kézzel válogatja a rejtett víz alatti erdőkből, mielőtt azokat helyben szárítanák. Az alapnövényt nyolc másik összetevővel egészítik ki: az elmaradhatatlan borókabogyó, koriandermag, cassia-kéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Ízét lágyítja az a friss, alacsony ásványianyagú esővíz, amely az Abhainn Cnoc a ’Charrain közeli forrásból áramlik.

Helyben, kézzel palackozzák és címkézik, majd parafadugóval zárják le. Végül minden egyes palackra kézzel ragasztanak fel egy zárószalagot, amelyen a főzde földrajzi koordinátái vannak. Ez garantálja, hogy valóban egy Harris gint tartunk a kezünkben.

A gin többek között a Scottish Gin Award megmérettetésen 2017-ben aranyérmet kapott, ugyanitt a főzde 2018-ban az év skót lepárlója lett. Komoly elismerések egy ilyen fiatal műhelynek!

Mutass többet
5
3 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Név nélkül leadott értékelés
2020. 08. 13.
Már két éve szerettem volna megkaparintani ezt a gint, de eddig Magyarországról nem volt beszerezhető - de megérte a várakozást! Nagyon örülök, hogy már itthon is lehet kapni, kiváló minőségű gin.
Név nélkül leadott értékelés
2020. 09. 03.
Nem egy olcsó gin, de szavamra, megéri. Nem tudom, mi teszi, lehet, hogy a cukormoszat, de ez nagyon gin!!! Felugrott a ginjeim képzeletbelei dobogójára. Isten bizony, én még a tengeri aromákat is kiérzem belőle. Persze, lehet, hogy azért, mert szerencsére sok időt töltöttem tenger mellett.
Név nélkül leadott értékelés
2020. 09. 28.
nagy ginfun vagyok, és szeretek kipróbálni új dolgokat. Na kérem szépen, ennek az italnak nem csak a palackja zseniális, hanem a beltartalma is. Selymes, behízelgő, amely rögvest megszeretteti magát.
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.