Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezik a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál.

Menü

Gál Lajos Kamra-völgy Egri Csillag Grand Sup. 2018 (0,75 l, 13,5%)

A bor felét az Olaszrizling adja, de van még benne Hárslevelű, Leányka és Muscat Ottonel is. A fahordós érlelés jól érződik rajta.
Elérhetőség: Már csak 2 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Internetes ár:
5.190 Ft
darab

Leírás és Paraméterek

„A mai, egyre jobban globalizálódó világunkban a személyiség szerepe egyre inkább csökken, minden tömegszerűvé válik. Úgy gondolom, hogy a bor, különösen az egyedi jegyeket hordozó bor lehet az egyik menedék a személyiség megőrzésében, mind a bort elkészítő, mind pedig az azt elfogyasztó ember számára.” (Gál Lajos)

Gál Lajos 1999-ben döntött úgy, hogy önállóan megjelenik pincészete boraival. Célja, hogy a borban rejlő sokféleség megjelenítése, bemutatása, a magyar és az egri borászat hagyományainak felújításával, ápolásával. Mindez természetesen nem egyenlő a bezárkózással, mint a helyi borászati kutatóintézet igazgatója, 2010 szeptembere óta, pedig mint főiskola oktatója, törekszik a nagyvilágban zajló folyamatok figyelésére, és az új eredmények alkalmazására is.
Ennek jegyében születnek meg borai is.

Pincéje hagyományos egri, riolit-tufába vájt, körülbelül 300 m2-es, kétágú pince, a Rózsásdűlő 37. szám alatt, a háromszintes régi pincesoron található. Itt helyezkedik el egy kisebb feldolgozó, a hordók és egy 30-40 fő befogadására alkalmas kóstolóhelyiség. A birtok alapelveinek megfelelően boraik kizárólag fahordóban érlelődnek. Számos kis (225, 300 és 400 literes) fahordóval rendelkeznek, ezen kívül 5 darab 5 hektoliteres, 5 darab 7 hektoliteres, 10 darab 11,5 hektoliteres, egy darab 24 hektoliteres, valamint két 45 hektoliteres ászokhordójuk van még.
A pincészet mintegy 8 hektár szőlővel rendelkezik olyan dűlőkben, melyek Egerszólát, Egerszalók, Ostoros és Eger határának legjobbjai közé tartoznak. Ezen kívül 1,3 hektár termését vásárolják fel máshonnan.

Fehérboraikat egyéjszakás héjon áztatás után korszerű technológiával préseltetik, majd egy óvatos musttisztítás után fahordóban erjesztik, fajélesztők használata nélkül.
Vörösboraikat 10 hektoliteres kádakban kézi csömöszölés mellett, illetve 40 és 50 hektoliteres francia kádakban körfejtés mellett erjesztik és áztatják héjon, összesen körülbelül 15-20 napig. Az összes boruk fahordóban érlelődik a palackozásig.

A Kamra-völgy Egri Csillagok Grand Superior-hoz Gál Lajos fia, Péter kedvéért telepítették az Olaszrizlinget. A bor felét ez adja, de van még benne Hárslevelű, Leányka és Muscat Ottonel is. A fahordós érlelés jól érződik rajta. Finom, elegáns bor, kortyolgatás után isteni az ízek lecsengése a szájban.

Palackozó GÁL LAJOS PINCÉSZETE
Ürtartalom 0,75l
Jelleg Száraz
Régió Magyarország
Szín Fehér
Alkoholtartalom 13,5 % vol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezeket kóstoltad már?

Már csak 3 db raktáron
18.190 Ft
36.379,91 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
1.990 Ft
2.653,28 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
8.990 Ft
11.986,60 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
2.690 Ft
3.586,65 Ft/l
Több, mint 6 db raktáron
3.890 Ft
5.186,68 Ft/l

Keresés

Fel a tetejére