Szűrők
Megjelenés dátuma
-
Tag azonosító

Francia Párlatok Akadémia

Rendezés:
Válassz egy rendezési módot
Találat: 8 bejegyzés
Rendezés:
Válassz egy rendezési módot
2020. szeptember 25.

Francia Párlatok Akadémia-serpa

Francia Párlatok Akadémia 8. rész - Koktélok francia párlatokkal
Most, hogy már mindent tudunk a különböző cognacokról, armagnacokról és calvadosról, kedvcsinálónak ajánlunk három koktélt mindhárom párlathoz, egyszerű, közepes és haladó szinten, technika és a szükséges összetevők mennyisége alapján. Ajánlott kísérletez
2020. szeptember 25.

Francia Párlatok Akadémia-serpa

Francia Párlatok Akadémia 7. rész - Francia párlatmárkák
Az előző részekben megtanultuk a cognac, armagnac és a calvados fajtáit, gyártásának folyamatát és eredetét. Ahhoz viszont, hogy ezekben a párlatokban a világában valóban el tudjunk igazodni, és értékelni tudjuk őket, illik ismerni a gyártókat, akiknek kö
2020. szeptember 25.

Francia Párlatok Akadémia-serpa

Francia Párlatok Akadémia 6. rész - Francia párlattörténelem
Miután megismertük, milyen italokat lehet cognac, armagnac, illetve calvadosnak nevezni, és hogy hogyan készülnek ezek az italok, vizsgáljuk meg, milyen történelmi események vezettek a napjainkban ismert virágzó párlatiparhoz.
2020. szeptember 25.

Francia Párlatok Akadémia-serpa

Francia Párlatok Akadémia 5. rész – Mindent a gyártásról
Előző részünkben végigkísértük a cognac, és armagnac útját a szőlőültetvényektől a borospincékig. Innen folytatva lássuk, hogyan lesznek ebből a fogyasztásra alkalmatlan borból kedvenc francia párlataink!
2020. szeptember 25.

Francia Párlatok Akadémia-serpa

Francia Párlatok Akadémia 4. rész - Hogyan készül a cognac és az armagnac?
Előző részeinkből megtanulhattuk, hogy mit is nevezünk cognacnak, illetve armagnacnak, és hogy milyen területekről származnak a különböző variációk. Most tekintsük át, milyen utazáson megy keresztül a szőlő, mire poharunkban landol prémium párlatként.
2020. szeptember 25.

Francia Párlatok Akadémia-serpa

Francia Párlatok Akadémia 3. rész - Szőlőtípusok, kormegjelölések
A whisky esetében sokszor halljuk, hogy az íz 70 százalékáért a hordó a felelős. Ez a legtöbb ember által elfogadott dolog, hiszen bár nem mindegy, hogy milyen árpából készül italunk, ízben nem fog drasztikus eltérést okozni az árpa fajtája. A cognac és a
2020. szeptember 24.

Francia Párlatok Akadémia-serpa

Francia Párlatok Akadémia 2. rész - Termőterületek: cognac, armagnac, calvados
Előző részünkben megtudhattuk, hogy cognacnak (vagy armagnacnak) csak azt a brandyt lehet hívni, amit az azonos nevű francia régiókban készítenek, és megfelelnek tucatnyi kisebb-nagyobb szabályozásnak. Ennek két fő oka van: a hagyomány és a minőség megőrz
2020. szeptember 23.

Francia Párlatok Akadémia-serpa

Francia Párlatok Akadémia 1. rész - Mi is az a cognac, armagnac, calvados?
Franciaország számtalan kulináris kinccsel ajándékozta meg a világot, gondoljunk csak a számtalan jobbnál-jobb borra, sajtra, különböző receptre, vagy a kollektív francia konyhaművészetre. Ha valaki francia párlatokra gondol, joggal juthat eszébe akár a p
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.