Blog

Ezekkel az italokkal dacolj a hideglelés ellen

Lehet annál bármi is jobb, mint hűvös, hideg téli napokon egy melengető koktél vagy ital? Mutatjuk, milyen italokkal terelheted el a gondolataidat a morózus hidegről, és érezheted magad újjászületve.

Ír kávé Teeling whiskey-vel

Összetevők:
40ml Teeling Small Batch
120ml jó minőségű kávé
20ml Demerara-szirup vagy barna cukor vízben elkeverve
tejszínhab
Elkészítés: Melegítsd elő a hőálló poharat és tedd bele a whiskey-t, szirupot, kávét és jók keverd össze. Óvatosan öntsük a tejszínt az italra.

Kamillás ginkoktél télűzőnek

Összetevők: 
50ml Citadelle Jardin dÉté gin
10ml sárgabarackpálinka
10ml citromlé
100ml frissen főzött kamillatea
Díszítés: kamillavirágzat
Elkészítés: A frissen főzött kamillateába – miután kissé lehűlt – tegyük bele az összetevőket, és keverjük össze. Ezt követően már kínálhatjuk is.


Canerock koktél a trópusokról

Összetevők:
50ml Canerock rum
1 teáskanál fűszeres vaj*
100ml forrásban lévő víz
*Egy nagy tálban keverjük össze a puha vajat, a barna cukrot, 
fahéjjal, szerecsendióval és egyéb karácsonyi fűszerekkel.
Díszítés: fahéj, csillagánizs vagy narancshéj
Elkészítés: A forrásban lévő vízhez adjuk hozzá a további összetevőket és keverjük gyengéden össze.

Aperol Spritz téli stílusban

Összetevők:
30 ml gin  (vagy fűszeres gin is jó lehet)
30 ml Aperol
50 ml ananászlé
Prosecco  vagy pezsgő
Díszítéshez: Narancsszelet és rövidke fahéjrúd 
Elkészítés: Pofonegyszerűen elkészíthető. Töltsd a pohárba a gint, az ananászlét és az Aperolt. Óvatosan keverd össze. Töltse fel Proseccóval vagy pezsgővel. Utána már csak a díszítés van hátra, és máris kész a finom téli koktélod. 
Tipp: Ha még ünnepélyesebbé kívánod varázsolni, akár gránátalmával, vagy áfonyával is díszítheted.

King's Mulled Cider

Összetevők:
50 ml King’s Ginger
150 ml cider
150 ml almalé
Díszítés: citromkarika, fahéjrúd és feketeszeder
Elkészítés: Melegítsük fel a folyékony hozzávalókat, de ne forraljuk fel, hogy ne távozzon belőle az alkohol. Töltsük bögrébe, adjuk hozzá a citromkarikát, a fahéjat és a feketeszedret! Már szervírozhatjuk is!


Koskenkorva Salmiakki Hot Chocolate

Összetevők:
4 cl Koskenkorva Salmiakki
2 dl forró csokoládé
Elkészítés: Készíts 2 dl forró csokoládét, majd add hozzá a 4 cl Koskenkorva Salmiakki likőrt és végül keverd meg. Ízlés szerint díszítsd tejszínhabbal.

Plantation Hot Toddy

Összetevők:
5 cl Plantation 5 éves
1 evőkanál méz
½ ek frissen facsart citromlé
1,5 dl forró víz
(1 filter tea)
Elkészítés: Egy előre felmelegített bögrében keverjük össze a mézet, citromot és a rumot, majd öntsük rá a felforralt vizet. Ha a teás verzióra szavazunk, a megadott ideig áztassuk a filtert, és utána fogyasszuk a forró Hot Toddyt.