Blog

Érzéki koktélok – érzéki rumokból – Diplomático

A világ egyik legismertebb és legnépszerűbb rumja a venezuelai Diplomático. A nemzetközi Rum Nap keretében most mutatunk néhány tippet, milyen finom koktélokban is fogyaszthatod még ezt az érzéki rumot. Diplomático Villámakció - 2022. augusztus 16.

 

Diplomático Villámakció – 2022. augusztus 16.

Rum Diplomatico Mantuano (0,35 l, 40%)   

Rum Diplomatico TDC N°3 Single Pot Still (0,7 l, 47%) 

Rum Diplomatico TDC N°2 Single Barbet Column (0,7 l, 47%)

Rum Diplomatico TDC N°1 Single Batch Kettle (0,7 l, 47%)

Rum Diplomatico Exclusiva (0,35 l, 40%) 

(a változtatás jogát fenntartjuk) 

 

 

Rum Old Fashioned

Ezt az italt szinte bárki könnyen el tudja készíteni, akár otthon is, ha a megfelelő alapanyagok a birtokában vannak. Egy igazi klasszikus koktél, amit bár nem rummal készítettek eleinte, de ma már rummal is készül és egyszerűen zseniális. Egy olyan kiváló minőségű érlelt rum, mint a Diplomático Exclusiva, egy ilyen típusú koktélban mutatja meg igazán a legjobb tulajdonságait.

Összetevők:

60 ml Diplomático Exclusiva rum

10 ml cukorszirup

2 dash bitter (mi a Scrappy’s Orange bitterjét ajánljuk)

Elkészítés:

Az összetevőket öntsük egy whiskyspohárba 3-4 jégkockára, majd keverjük meg. Egy darab narancshéjat nyomjunk össze felette, permetezzünk annak nedvtartalmát az ital tetejére.
 

Rum Mule – Mantuano

A Moscow Mule-t eredetileg vodkával készítették. Ez az ital lágy, mégis határozott karaktere miatt az 1950-es években a világ egyik kedvence volt. Egy csavarral elkészíthetjük a Diplomático Mantuanóval ezt a kellemes italt, amely változatos, lágy és nagyon szerethető ízvilággal csábít.

Összetevők:

50 ml Mantuano rum

100 ml ginger beer

10 ml lime-lé

jég

pohár:

Highball pohár

Elkészítés:

Töltsd az összes hozzávalót a highball pohárba, keverd össze alaposan egy bárkanállal, és töltsd fel jéggel.

Díszítés:

Díszítsd mentalevéllel és lime-mal

 

Mojito – a népszerű koktél, amit Hemingway is imádott

Van olyan, aki nem ismeri? Persze a kérdés csak költői. A Mojito nem véletlenül lett a világ egyik legtöbbet elkészített itala. Szintén Kubához társított frissítő koktél, amit Ernest Hemingway is nagy szeretettel fogyasztott a havannai La Bodegitában.

Összetevők:

40 ml Diplomático Planas rum

30ml lime-lé

30ml cukorszirup

10-12 db mentalevél

szóda

Elkészítés:

Tegyük a friss mentaleveleket a pohárba, finoman törjük össze egy muddlerrel, majd adjuk hozzá az összetevőket, mint amikor egy hagyományos Mojitot készítünk. A végén adjunk hozzá jeget és húzzuk fel szódával.

 

Daiquiri - egy újabb klasszikus

A rum, a lime és a cukor elegye valószínűleg már jó ideje közkedvelt lehetett Kubában, hiszen a sziget bővelkedik mindhárom összetevőben. Mégis Jennings Cox amerikai bányamérnök nevéhez kapcsolódik a Daiquiri feltalálása. A legenda szerint a mérnök nem szeretett volna szégyenben maradni a vendégei előtt, amikor kifogyott a ginből, hát helyettesítette azt helyi rummal. 1909-ig a koktél csak Kubában növelte lelkes fogyasztótáborát, amikor is Cox vendégül látta Lucius W. Johnson admirálist, aki az amerikai haditengerészetnél szolgált. A tiszt magával vitte a receptet az államokba, ahol először a washingtoni haditengerészeti klubban, majd egész Amerikában népszerűvé vált. A koktélt a kis kubai bányászfalu - Daiquiri - után nevezték el, ahol Jennings Cox dolgozott.

Összetevők:

60 ml Diplomático Planas rum

30 ml lime-lé

20 ml cukorszirup

Elkészítés:

Az összetevőket shakerben összerázzuk, majd coupe-pohárban szervírozzuk. Díszíthetjük lime-karikával.

Rum Diplomatico Selección de Familia (0,7l, 43%)

Ezt a rumot ajánljuk önmagában vagy kevés jéggel ajánljuk, hogy teljes mértékben élvezhesd kivételes ízvilágát. Érett sajtokkal párosítva fokozza a rumban rejlő aromákat.

DIPLOMÁTICO RUMOK A WHISKYNETNÉL

 

A változtatás jogát fenntartjuk.