Közép-, és Dél-amerikai párlatok
A Latin-amerikai országok a rumon kívül is gazdag párlatvilággal rendelkeznek, melyek közül számtalan tequila, mezcal és pisco is megtalálható nálunk, de elérhető a brazilok legnépszerűbb párlata, a cachaça is.
A tequilát a kék agave növényből készítik, amelyet 6-7 évig kell termeszteni ahhoz, hogy cukortartalma csúcsán alkalmas legyen a finom ital készítésére.
A latin-amerikai mezcal kizárólag agavéból készült párlat, de a tequilától eltérően nincsen megszabva, hogy melyik agavéfajtát használhatják a gyártás során.
A pisco Peru nemzeti italának tartják, bár a chileiek erősen ellenzik ezt a kijelentést. Ők ugyanis sajátjuknak érzik az italt (mintha a skótokat és az íreket hallanánk a whiskyről). A pisco jellemzően muskotályszőlőből készült borpárlat, amelyet érlelt és érleletlen verzióban is palackoznak.
A cachaça (ejtsd: ká-szá-sá) csakúgy, mint a rum, cukornádból készül, de nem a cukorgyártás melléktermékeként keletkező melaszból, hanem a cukornádból préselt cukornádléből.
GoodSpirit Shop bolti ár | 12790 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 14890 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 36290 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 8990 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 26690 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 25590 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 14890 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 12790 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 9990 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 18490 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 42690 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 27390 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 82890 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 11690 Ft |
GoodSpirit Shop bolti ár | 11990 Ft |