Tokinoka Black (0,5l, 50%)

RAKTÁRON
15 990 Ft

Tokinoka Black (0,5l, 50%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Japán kevésbé ismert lepárlójának, a White Oaknak a magasabb alkoholfokú blended whiskyje.
Tovább olvasom

Tokinoka Black (0,5l, 50%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

15 990 Ft
31 980 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
16 990 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Hordótípus
Vegyes
Illat
Citrusfélék, aszalt barack és virágméz.
Íz
Krémes vanília, egzotikus gyümölcsök és pirított tölgyfa.
Lecsengés
Elegáns, közepes hosszúságú.
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Tokinoka
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Hordótípus
Vegyes
Illat
Citrusfélék, aszalt barack és virágméz.
Íz
Lecsengés
Elegáns, közepes hosszúságú.
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Tokinoka
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán

Leírás

A Tokinoka Blacket Akito Ueda, a White Oak lepárlómestere hívta életre. 50% malátawhisky és 50% gabonawhisky keveréséből készül, három különböző típusú hordóban érlelik: ex-bourbon, ex-sherry és új tölgyfahordókban. Ezt a kiadást 50%-os alkoholfokon palackozzák, míg a standard White Oak kiadást 40%-on.

A japán whiskyt nemcsak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra), és ez a főzde volt az első, amely 1919-ben engedélyt kapott whiskylepárlásra. Az 1888-ban, eredetileg sake és sochu előállításra épített üzem végül is csak később (a Yamazaki és a Yoichi után) kezdett el ténylegesen whiskyt főzni. Eleinte csak blended whiskyt adtak ki, kizárólag a japán piacra, később aztán single maltokat is készítettek, és egyre nyitottabbak lettek a külföldi piacok felé is.

A Tokinoka Blacket Akito Ueda, a White Oak lepárlómestere hívta életre. 50% malátawhisky és 50% gabonawhisky keveréséből készül, három különböző típusú hordóban érlelik: ex-bourbon, ex-sherry és új tölgyfahordókban. Ezt a kiadást 50%-os alkoholfokon palackozzák, míg a standard White Oak kiadást 40%-on.

A japán whiskyt nemcsak a Suntory és a Nikka jelenti, bizonyíték erre a White Oak Distillery, amely ugyan a kevésbé ismert, de feltörekvő lepárlók közé tartozik a távol-keleti országban. A White Oak lepárló Akashi városában működik (Hyogo prefektúra), és ez a főzde volt az első, amely 1919-ben engedélyt kapott whiskylepárlásra. Az 1888-ban, eredetileg sake és sochu előállításra épített üzem végül is csak később (a Yamazaki és a Yoichi után) kezdett el ténylegesen whiskyt főzni. Eleinte csak blended whiskyt adtak ki, kizárólag a japán piacra, később aztán single maltokat is készítettek, és egyre nyitottabbak lettek a külföldi piacok felé is.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.