Hokkaido szigetén, a Sendai prefektúrában működik a Miyagikyo lepárló, ahol Masataka Taketsuru Úr (az alapító, a japán whisky atyja) örökségét tovább éltetve, nagy gondossággal, japán precizitással készülnek az oszlop- és rézüstös párlatok.
Az elmúlt években akkora kereslet támadt a Nikka whiskykre, hogy ki kellett vonni a forgalomból a korjelöléses Miyagikyo és Yoichi single maltokat. A korábbi Non Age utódjaként jelent meg a Miyagikyo Single Malt és Yoichi Single Malt whisky. Sajnos ezekből is keveset adnak ki jelenleg, úgy hogy érdemes gyorsan rendelni, amíg még van.
Szemben a Yoichi single malt-al, a Miyagikyo kevésbé tőzeges malátawhisky. Pot still eljárással készül, ami a sherry hordós érleléssel karöltve elegáns gyümölcsös érzést és jellegzetesen erős aromát kölcsönöz az italunknak.
Hokkaido szigetén, a Sendai prefektúrában működik a Miyagikyo lepárló, ahol Masataka Taketsuru Úr (az alapító, a japán whisky atyja) örökségét tovább éltetve, nagy gondossággal, japán precizitással készülnek az oszlop- és rézüstös párlatok.
Az elmúlt években akkora kereslet támadt a Nikka whiskykre, hogy ki kellett vonni a forgalomból a korjelöléses Miyagikyo és Yoichi single maltokat. A korábbi Non Age utódjaként jelent meg a Miyagikyo Single Malt és Yoichi Single Malt whisky. Sajnos ezekből is keveset adnak ki jelenleg, úgy hogy érdemes gyorsan rendelni, amíg még van.
Szemben a Yoichi single malt-al, a Miyagikyo kevésbé tőzeges malátawhisky. Pot still eljárással készül, ami a sherry hordós érleléssel karöltve elegáns gyümölcsös érzést és jellegzetesen erős aromát kölcsönöz az italunknak.