A Kavalan ezen kiadása egy kisüsti lepárlóra emlékeztető üvegben lett palackozva. Kicsi űrtartalma ellenére igazán mutatós lehet egy gyűjteményben, hiszen ritkán fordul meg az ember polcán egy lepárló kicsinyített mása, hát még ha nagyszerű whiskyt is rejt.
Ízjegyeiben egyébként nagyon hasonló a 0,7L-es Solist Brandy Single Cask kiadáshoz, viszont az alacsonyabb alkoholfok egyértelműen változtat rajta.
A Kavalan whiskyt a tajvani Yuan Shan (avagy King Car Kavalan Whisky Distillery) lepárlóban készítik. A malátázott árpáját egyenesen Skóciából kapják. A whiskylepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon-, sherry-, portói- és egyéb más boroshordókat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa, vagyis amekkora mennyiség elpárolog évente a hordóból: az érlelőházak legfelső szintjén akár 42 fok is lehet, az angel's share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal! Ugyanakkor az ital érlelődése is jóval intenzívebb, amit - személyes tapasztalatok alapján - mi magunk is meg tudunk erősíteni! Ezek az 5-8 éves italok jóval idősebb whiskyk aromavilágát és összetettségét képesek felmutatni.
A Kavalan ezen kiadása egy kisüsti lepárlóra emlékeztető üvegben lett palackozva. Kicsi űrtartalma ellenére igazán mutatós lehet egy gyűjteményben, hiszen ritkán fordul meg az ember polcán egy lepárló kicsinyített mása, hát még ha nagyszerű whiskyt is rejt.
Ízjegyeiben egyébként nagyon hasonló a 0,7L-es Solist Brandy Single Cask kiadáshoz, viszont az alacsonyabb alkoholfok egyértelműen változtat rajta.
A Kavalan whiskyt a tajvani Yuan Shan (avagy King Car Kavalan Whisky Distillery) lepárlóban készítik. A malátázott árpáját egyenesen Skóciából kapják. A whiskylepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon-, sherry-, portói- és egyéb más boroshordókat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa, vagyis amekkora mennyiség elpárolog évente a hordóból: az érlelőházak legfelső szintjén akár 42 fok is lehet, az angel's share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal! Ugyanakkor az ital érlelődése is jóval intenzívebb, amit - személyes tapasztalatok alapján - mi magunk is meg tudunk erősíteni! Ezek az 5-8 éves italok jóval idősebb whiskyk aromavilágát és összetettségét képesek felmutatni.