Cotswolds Single Malt Whisky mini (0,05 l, 46%)

NINCS KÉSZLETEN
2 490 Ft

Cotswolds Single Malt Whisky mini (0,05 l, 46%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN
Teljes mértékben hagyományos eljárásokkal készülő single malt whisky Angliából (tehát nem Skóciából)! És ez az első whisky, amelyet a Cotswolds lepárlóban desztilláltak.
Tovább olvasom
Nem hűtve szűrt termék

Cotswolds Single Malt Whisky mini (0,05 l, 46%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN

Online bruttó ár

2 490 Ft
49 801 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.

Bolti ár

GoodSpirit shopban
2 590 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap
Személyes átvétel: 1-3 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.05 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
COTSWOLDS
Illat
Méz, butterscotch (gazdag tejkaramella), könnyed őszi- és kajszibarackkal, valamint marcipános jegyekkel.
Íz
Tanninokban gazdag malt whisky, kellemesen olajos. Barnacukor, friss fűszerek, karamellizált sevillai narancslekvár.
Lecsengés
Hosszú, gyantás minőség, sötét és piros gyümölcsök, nyomokban melasz.
Gyártó
COTSWOLDS
Brand
Costwolds
Italkategória
Egyéb whisky
Régió
Anglia
Ürtartalom
0.05 l
Alkoholtartalom
46 %
Palackozó
COTSWOLDS
Illat
Íz
Lecsengés
Gyártó
COTSWOLDS
Brand
Costwolds
Italkategória
Egyéb whisky
Régió
Anglia

Leírás

Amíg Skóciában lépten-nyomon whiskylepárlókba botlunk, addig a sziget déli felén, Angliában elvétve találkozhatunk (a ginlepárlókon túl) hasonló főzdékkel. A ritka üzemek között a 2014 óta működő Cotswolds lepárló az egyik, amely az azonos nevű, gyönyörű városkában található.

A whiskyhez kizárólag helyi árpát használnak, amelyet hagyományos módon malátáznak (kézzel forgatják a beáztatott, csíráztatott árpát). Az árpamalátát tőzeg nélkül szárítják, így a végső ital füstmentes, kerek, gyümölcsösen gazdag, könnyen iható lesz. A lepárló felépítésében és elindításában olyan ismert szakemberek segítettek, mint Harry Cockburn (a Bowmore korábbi igazgatója) és Dr. Jim Swan, akit az "Einstein of whisky" névvel is szoktak illetni, mert annyi mindent tud a lepárlásról és érlelésről.

A lepárlóberendezések (Mary & Janis) a híres Forsyths rézmegmunkáló üzemében készültek Skóciában. Ennek a whiskynek az érlelése ex-bourbon- illetve használt vörösboros hordókban történik.

Amíg Skóciában lépten-nyomon whiskylepárlókba botlunk, addig a sziget déli felén, Angliában elvétve találkozhatunk (a ginlepárlókon túl) hasonló főzdékkel. A ritka üzemek között a 2014 óta működő Cotswolds lepárló az egyik, amely az azonos nevű, gyönyörű városkában található.

A whiskyhez kizárólag helyi árpát használnak, amelyet hagyományos módon malátáznak (kézzel forgatják a beáztatott, csíráztatott árpát). Az árpamalátát tőzeg nélkül szárítják, így a végső ital füstmentes, kerek, gyümölcsösen gazdag, könnyen iható lesz. A lepárló felépítésében és elindításában olyan ismert szakemberek segítettek, mint Harry Cockburn (a Bowmore korábbi igazgatója) és Dr. Jim Swan, akit az "Einstein of whisky" névvel is szoktak illetni, mert annyi mindent tud a lepárlásról és érlelésről.

A lepárlóberendezések (Mary & Janis) a híres Forsyths rézmegmunkáló üzemében készültek Skóciában. Ennek a whiskynek az érlelése ex-bourbon- illetve használt vörösboros hordókban történik.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.