Leírás és Paraméterek
| Illat | vajas, pörkölt diós aromák. |
| Íz | A friss, eleven belépőt követően egy kissé száraz, közepesen testes karakter bontakozik ki a könnyed karamell, dió és a nád ízeivel. |
| Lecsengés | A heves, csípős paprikára emlékeztető jegyek viszonylag hamar elhalványulnak. |
| Gyártó | Black Velvet |
| Palackozó | BLACK VELVET DISTILLING COMPAN |
| Brand | Black Velvet |
| Italkategória | Kanadai Whisky |
| Régió | Kanada |
| Ürtartalom | 0,7 |
| Alkoholtartalom | 40 |
A Black Velvet whisky a kanadai whiskyk egyik legismertebb képviselője, amelyet először 1951-ben palackoztak, és azóta a világ egyik legtöbbet exportált tétele lett. Nevét selymes, bársonyos textúrájáról kapta, amely a kétszeres lepárlásnak és a különleges érlelési folyamatnak köszönhető.
A Black Velvet kukorica, rozs és árpa keverékéből készül, majd lassan érlelődik tölgyfahordókban, hogy elnyerje jellegzetesen lágy, kiegyensúlyozott karakterét. Illatában karamell, vanília, érett gabona és enyhe fűszeresség érződik. Ízében édeskés méz, karamell, gabonás jegyek és leheletnyi tölgy alkotnak harmonikus, krémes élményt.
A lecsengés rövid-közepes, selymes és enyhén édes. A Black Velvet tökéletes alap koktélokhoz, de tisztán fogyasztva is rendkívül lágy és kellemes – egy klasszikus, megfizethető whisky, amely méltán viseli a „bársonyos” nevet.