A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Akashi Meisei (0,5L / 40%)

13 490 Ft

Akashi Meisei (0,5L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A Meisei jelentése japánul: híresség, hírnév.
Tovább olvasom

Akashi Meisei (0,5L / 40%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

13 490 Ft (34,75 EUR)
26 981 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
14 390 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Illat
Vanília, tölgyes fűszerek, maláta.
Íz
Barnacukor, tejkaramella, maláta, vanília, fűszerek, tölgyfa.
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Akashi
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
40 %
Palackozó
WHITE OAK DISTILLERY
Illat
Vanília, tölgyes fűszerek, maláta.
Íz
Barnacukor, tejkaramella, maláta, vanília, fűszerek, tölgyfa.
Gyártó
WHITE OAK DISTILLERY
Brand
Akashi
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán

Leírás

Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben - amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon. 

A Blended néven kiadott whisky Japánban - furcsa mód - a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. A Meisei a gabonawhisky mellett 45%-ban amerikai tölgyfahordóban érlelődött single malt whiskyt tartalmaz, ezért tölgyfásan fűszeres, vaníliás aromák jellemzik.

Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben - amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon. 

A Blended néven kiadott whisky Japánban - furcsa mód - a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. A Meisei a gabonawhisky mellett 45%-ban amerikai tölgyfahordóban érlelődött single malt whiskyt tartalmaz, ezért tölgyfásan fűszeres, vaníliás aromák jellemzik.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.