A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Waterford Biodynamic Luna 1.1 (0,7L / 50%)

27 990 Ft

Waterford Biodynamic Luna 1.1 (0,7L / 50%)

RAKTÁRON: több mint 5 db
A Waterford biodinamikus gazdálkodásból származó árpát dolgozott fel ehhez a single malt kiadáshoz.
Tovább olvasom

Waterford Biodynamic Luna 1.1 (0,7L / 50%)

RAKTÁRON: több mint 5 db

Webshop bruttó ár

27 990 Ft (73,47 EUR)
39 986 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
29 890 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WATERFORD DISTILLERY LTD
Illat
Igen összetett: szilva, sárgabaracklekvár, friss gyümölcssaláta, hideg kávé, citromtorta, mandulás tejcsokoládé, friss talaj, pirítós, barnacukor, gyógytea, ázott széna. 
Íz
Fűszer minden szinten a szájüregben, elöl, középen és hátul. Fehérbors, szegfűszeg, zöldpaprika, jalapeno, édesgyökér. E mellett még étcsokoládé, malátás keksz, borsmenta tea, grapefruit. 
Lecsengés
Hosszan elhúzódó fűszeresség, amely száraz, de ínycsiklandozó, némi mentateával. 
Gyártó
WATERFORD DISTILLERY
Brand
Waterford
Italkategória
Ír whiskey
Régió
Írország
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
50 %
Palackozó
WATERFORD DISTILLERY LTD
Illat
Igen összetett: szilva, sárgabaracklekvár, friss gyümölcssaláta, hideg kávé, citromtorta, mandulás tejcsokoládé, friss talaj, pirítós, barnacukor, gyógytea, ázott széna. 
Íz
Fűszer minden szinten a szájüregben, elöl, középen és hátul. Fehérbors, szegfűszeg, zöldpaprika, jalapeno, édesgyökér. E mellett még étcsokoládé, malátás keksz, borsmenta tea, grapefruit. 
Lecsengés
Hosszan elhúzódó fűszeresség, amely száraz, de ínycsiklandozó, némi mentateával. 
Gyártó
WATERFORD DISTILLERY
Brand
Waterford
Italkategória
Ír whiskey
Régió
Írország

Leírás

Az ír Waterford Distillery bemutatta az első olyan whiskyt a világon, amelynek alapanyaga biodinamikus művelésből származó árpa. Az innovatív főzde, melynek küldetése a whisky legtermészetesebb aromáinak feltárása, most a boroknál népszerű talajművelést hozta el a whisky konzervatív világába.
A Biodynamic Luna megalkotásához három ír termelő (Trevor Harris, John McDonnell és Alan Mooney) vállalta, hogy a biodinamikus gazdálkodás princípiumait alkalmazza farmján.

A világ legjobb bortermelői között is szép számmal akadnak olyanok, akik magukévá tették a biodinamikus gazdálkodás elveit annak érdekében, hogy minél intenzívebb és tisztább ízeket érjenek el termékeikben (pl. Romanée Conti, Leroy, Leflaive, Trapet and Sauzet, Latour, Lafite, Yquem). A biodinamikus gazdálkodás elmélete Dr. Rudolf Steiner osztrák filozófus és tudós nevéhez fűződik. Dr. Steiner a tudományos gondolkodást a természet szellemének elismerésével egyesítette. Az egész birtokot egyfajta élő organizmusnak tekinti, amelyen a gazdálkodónak az a feladata, hogy összehangolja és táplálja az elemeket (mező, erdő, ültetvény, állatok, termőtalaj, komposzt, emberek és a hely szelleme). Komposztot és trágyát használnak a mesterséges anyagokkal a növényvédőszerekkel szemben. Némely irányzatok a holdnaptárat is figyelembe veszik.
A módszer olyan furcsa, nem hétköznapi gyakorlatokat, megoldásokat is magába foglal, mint például trágyával töltött tehénszarvak földbe ásása a talaj „fermentálása” érdekében, természetes komposzt használata, mindezeket a praktikákat a holdnaptárhoz igazítva. A cél egy vibráló, kemikáliamentes termőtalaj fenntartása.

A Waterford számára ez a megközelítés jól illeszkedik a terroir-központú koncepcióba. Álláspontjuk szerint a whiskyt az árpa teszi a legkomplexebbé (hiszen a whisky aromáinak elsődleges forrása szerintük az árpa) és a biodinamikus művelés még tisztább és intenzívebb aromákat eredményez. Mi több, az igazi, természetes whisky megalkotásához vezet. 

Az ír Waterford Distillery bemutatta az első olyan whiskyt a világon, amelynek alapanyaga biodinamikus művelésből származó árpa. Az innovatív főzde, melynek küldetése a whisky legtermészetesebb aromáinak feltárása, most a boroknál népszerű talajművelést hozta el a whisky konzervatív világába.
A Biodynamic Luna megalkotásához három ír termelő (Trevor Harris, John McDonnell és Alan Mooney) vállalta, hogy a biodinamikus gazdálkodás princípiumait alkalmazza farmján.

A világ legjobb bortermelői között is szép számmal akadnak olyanok, akik magukévá tették a biodinamikus gazdálkodás elveit annak érdekében, hogy minél intenzívebb és tisztább ízeket érjenek el termékeikben (pl. Romanée Conti, Leroy, Leflaive, Trapet and Sauzet, Latour, Lafite, Yquem). A biodinamikus gazdálkodás elmélete Dr. Rudolf Steiner osztrák filozófus és tudós nevéhez fűződik. Dr. Steiner a tudományos gondolkodást a természet szellemének elismerésével egyesítette. Az egész birtokot egyfajta élő organizmusnak tekinti, amelyen a gazdálkodónak az a feladata, hogy összehangolja és táplálja az elemeket (mező, erdő, ültetvény, állatok, termőtalaj, komposzt, emberek és a hely szelleme). Komposztot és trágyát használnak a mesterséges anyagokkal a növényvédőszerekkel szemben. Némely irányzatok a holdnaptárat is figyelembe veszik.
A módszer olyan furcsa, nem hétköznapi gyakorlatokat, megoldásokat is magába foglal, mint például trágyával töltött tehénszarvak földbe ásása a talaj „fermentálása” érdekében, természetes komposzt használata, mindezeket a praktikákat a holdnaptárhoz igazítva. A cél egy vibráló, kemikáliamentes termőtalaj fenntartása.

A Waterford számára ez a megközelítés jól illeszkedik a terroir-központú koncepcióba. Álláspontjuk szerint a whiskyt az árpa teszi a legkomplexebbé (hiszen a whisky aromáinak elsődleges forrása szerintük az árpa) és a biodinamikus művelés még tisztább és intenzívebb aromákat eredményez. Mi több, az igazi, természetes whisky megalkotásához vezet. 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.