A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Puni Vina 5 éves Marsala Edition (0,7L / 43%)

26 690 Ft

Puni Vina 5 éves Marsala Edition (0,7L / 43%)

RAKTÁRON: 5 db
Olaszországban, hagyományos skót technológia alapján készülő single malt whisky, egy kis olasz csavarral...
Tovább olvasom

Puni Vina 5 éves Marsala Edition (0,7L / 43%)

RAKTÁRON: 5 db

Webshop bruttó ár

26 690 Ft (69,32 EUR)
38 129 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
28 490 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Érlelési idő
5 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
43 %
Palackozó
PUNI DISTILLERY
Gyártó
PUNI DISTILLERY
Brand
Puni
Italkategória
Egyéb whisky
Régió
Olaszország
Érlelési idő
5 év
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
43 %
Palackozó
PUNI DISTILLERY
Gyártó
PUNI DISTILLERY
Brand
Puni
Italkategória
Egyéb whisky
Régió
Olaszország

Leírás

Olaszországban készülő single malt whisky, alapanyaga a rozsmaláta, az árpamaláta és a búzamaláta. A skót hagyomyányokra épülő gyártási technológiát ebben a kiadásban egy kis olasz csavarral egészítették ki: az 5 éves érési periódus végén a whiskyt szicílai marsala boroshordókba helyezték át utóérlelésre. A whiskyben így egy gyümölcstorta vegyes aromáira lelhetünk. A tejszínes dió és az édes szultána beborítja a szájat, a szilva, a narancshéj és a fahéjas cseresznyebefőtt jegyei egy testes karakterben egyesülnek.

Bár magyarul kissé viccesen hangzik, a Puni lepárló alapítói nagyon is komolyan gondolják a whiskyfőzést. Az Ebensperger család tagjai igazi skót whiskyfanok, így jött az ötlet, hogy a skót Highland klímájára legjobban hasonlító Vinschgau-völgyben (Alpok, Dél-Tirol) építsék fel főzdéjüket. Ez a terület már régóta híres gabonatermesztéséről, főként a kiváló minőségű rozsról. Mindkét rézüstöt Skóciában gyártották, majd skót szakemberek felügyeletével helyezték el azokat az extravagáns lepárlóban, amelynek külső megjelenését (kocka alakú, 13 méteres oldalakkal) a hagyományos pajtaablakok ihlették.

Az első lepárlás 2012. február 24-én történt, majd 3 évre rá kiadták az első olasz malt whiskyt. Háromféle alapanyagból gyúrják össze: rozsmaláta, árpamaláta és búzamaláta, így a Puni malt whisky finom egyensúlyt tart a háromféle karakter között. Az érlelést a különleges klíma teszi intenzívvé: a nyár meleg, a tél viszont hideg, így nagy a hőingadozás. A hordókat egy második világháborús katonai bunkerben tárolják, amely magas páratartalmat biztosít a gyorsabb érleléshez.

Olaszországban készülő single malt whisky, alapanyaga a rozsmaláta, az árpamaláta és a búzamaláta. A skót hagyomyányokra épülő gyártási technológiát ebben a kiadásban egy kis olasz csavarral egészítették ki: az 5 éves érési periódus végén a whiskyt szicílai marsala boroshordókba helyezték át utóérlelésre. A whiskyben így egy gyümölcstorta vegyes aromáira lelhetünk. A tejszínes dió és az édes szultána beborítja a szájat, a szilva, a narancshéj és a fahéjas cseresznyebefőtt jegyei egy testes karakterben egyesülnek.

Bár magyarul kissé viccesen hangzik, a Puni lepárló alapítói nagyon is komolyan gondolják a whiskyfőzést. Az Ebensperger család tagjai igazi skót whiskyfanok, így jött az ötlet, hogy a skót Highland klímájára legjobban hasonlító Vinschgau-völgyben (Alpok, Dél-Tirol) építsék fel főzdéjüket. Ez a terület már régóta híres gabonatermesztéséről, főként a kiváló minőségű rozsról. Mindkét rézüstöt Skóciában gyártották, majd skót szakemberek felügyeletével helyezték el azokat az extravagáns lepárlóban, amelynek külső megjelenését (kocka alakú, 13 méteres oldalakkal) a hagyományos pajtaablakok ihlették.

Az első lepárlás 2012. február 24-én történt, majd 3 évre rá kiadták az első olasz malt whiskyt. Háromféle alapanyagból gyúrják össze: rozsmaláta, árpamaláta és búzamaláta, így a Puni malt whisky finom egyensúlyt tart a háromféle karakter között. Az érlelést a különleges klíma teszi intenzívvé: a nyár meleg, a tél viszont hideg, így nagy a hőingadozás. A hordókat egy második világháborús katonai bunkerben tárolják, amely magas páratartalmat biztosít a gyorsabb érleléshez.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.