A Kavalan whisky ismertsége az utóbbi időkben Magyarországon is egyre nő, hisz egyik speciális változatát nemrég a világ legjobb whiskyjének választották a World Whisky Awards versenyen!
A Kavalan whiskyt a tajvani Yuan Shan (avagy King Car Kavalan Whisky Distillery) lepárlóban készítik. Malátázott árpáját egyenesen Skóciából kapja. A whisky lepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon, sherry, portói és egyéb más boroshordókat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa vagyis amekkora rész elpárolog évente a hordóból: a legfelső szinten akár 42 fok is lehet, az angel’s share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal! Ugyanakkor az ital érlelődése is jóval intenzívebb, amit - személyes tapasztalatok alapján - mi magunk is meg tudunk erősíteni! Ezek az 5-8 éves italok jóval idősebb whiskyk aromavilágát és összetettségét képesek felmutatni.
Ezt az italt, csakúgy mint a Solist Bourbon verziót, teljes mértékben használt bourbon hordóban érlelték, azonban ez esetben nem hordó erősséggel, hanem 46%-on palackozták. Egészen komplex, gyümölcsös-fűszeres whisky, amelyben kidomborodnak a bourbon hordós jegyek.
A Kavalan whisky ismertsége az utóbbi időkben Magyarországon is egyre nő, hisz egyik speciális változatát nemrég a világ legjobb whiskyjének választották a World Whisky Awards versenyen!
A Kavalan whiskyt a tajvani Yuan Shan (avagy King Car Kavalan Whisky Distillery) lepárlóban készítik. Malátázott árpáját egyenesen Skóciából kapja. A whisky lepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon, sherry, portói és egyéb más boroshordókat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa vagyis amekkora rész elpárolog évente a hordóból: a legfelső szinten akár 42 fok is lehet, az angel’s share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal! Ugyanakkor az ital érlelődése is jóval intenzívebb, amit - személyes tapasztalatok alapján - mi magunk is meg tudunk erősíteni! Ezek az 5-8 éves italok jóval idősebb whiskyk aromavilágát és összetettségét képesek felmutatni.
Ezt az italt, csakúgy mint a Solist Bourbon verziót, teljes mértékben használt bourbon hordóban érlelték, azonban ez esetben nem hordó erősséggel, hanem 46%-on palackozták. Egészen komplex, gyümölcsös-fűszeres whisky, amelyben kidomborodnak a bourbon hordós jegyek.