A Tokiótól 100 km-re fekvő (a főváros léptékeivel mérve ez agglomerációt jelent) Chichibu városában működő főzde a Hanyu lepárló közvetlen örökösének tekinthető. A skót whisky hagyományokat követve készítettek kiváló single maltot a Hanyu lepárlóban egészen 2000-ig, majd 2004-ben a lepárlóüstöket és egyéb eszközöket is leszerelték. Az alapító unokája, Ichiro Akuto nem adta föl, és megalapította a Venture whisky céget, és immáron Chichibu néven lepárlót alapított 2008-ban. A Hanyu megmaradt készleteit pedig folyamatosan palackozta. A nagy nevek mellett (Nikka, Suntory - Yamazaki, Hibiki) talán az egyik legizgalmasabb whiskyműhely most Japánban.
A Tokiótól 100 km-re fekvő (a főváros léptékeivel mérve ez agglomerációt jelent) Chichibu városában működő főzde a Hanyu lepárló közvetlen örökösének tekinthető. A skót whisky hagyományokat követve készítettek kiváló single maltot a Hanyu lepárlóban egészen 2000-ig, majd 2004-ben a lepárlóüstöket és egyéb eszközöket is leszerelték. Az alapító unokája, Ichiro Akuto nem adta föl, és megalapította a Venture whisky céget, és immáron Chichibu néven lepárlót alapított 2008-ban. A Hanyu megmaradt készleteit pedig folyamatosan palackozta. A nagy nevek mellett (Nikka, Suntory - Yamazaki, Hibiki) talán az egyik legizgalmasabb whiskyműhely most Japánban.