Ingyenes szállítás
 
A termék csomagolása eltérhet a képen láthatótól.

Chichibu The Peated 2016 (0,7L / 54,5%)

180 290 Ft

Chichibu The Peated 2016 (0,7L / 54,5%)

KIFUTOTT
Intenzíven füstös, mégis harmónikus whisky a feltörekvő japán Chicibu lepárlótól.
Tovább olvasom
Közepesen füstös
Magas alkoholtartalmú termék

Chichibu The Peated 2016 (0,7L / 54,5%)

KIFUTOTT

Webshop bruttó ár

180 290 Ft (486,27 EUR)
257 558 Ft/l

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
183 890 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap
Bolti készletinformáció Készletinformáció

Paraméterek

Lepárlás éve
2016  
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
54.5 %
Palackozó
CHICHIBU
Gyártó
CHICHIBU
Brand
Chichibu
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Kifutott termék
Igen
Lepárlás éve
2016  
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
54.5 %
Palackozó
CHICHIBU
Gyártó
CHICHIBU
Brand
Chichibu
Italkategória
Japán Whisky
Régió
Japán
Kifutott termék
Igen

Leírás

A Tokiótól 100 km-re fekvő (a főváros léptékeivel mérve ez agglomerációt jelent) Chichibu városában működő főzde a Hanyu lepárló közvetlen örökösének tekinthető. A skót whisky hagyományokat követve készítettek kiváló single maltot a Hanyu lepárlóban egészen 2000-ig, majd 2004-ben a lepárlóüstöket és egyéb eszközöket is leszerelték. Az alapító unokája, Ichiro Akuto nem adta föl, és megalapította a Venture whisky céget, és immáron Chichibu néven lepárlót alapított 2008-ban. A Hanyu megmaradt készleteit pedig folyamatosan palackozta. A nagy nevek mellett (Nikka, Suntory - Yamazaki, Hibiki) talán az egyik legizgalmasabb whiskyműhely most Japánban.

A Chichibu The Peated 2016 kiadás neve némiképp becsapós, mert a benne szereplő évszám kivételesen nem a lepárlás, hanem a palackozás évét jelöli. A lepárlás 2012-ben történt, tehát egy 4 éves single malt whiskyről van szó, mely tőzegfüstön szárított malátából készült. Az intenzív füst ellenére a gyümölcsösség lágy jelenléte csodálatos egyensúlyt teremt. 6350 hordóerősségű palack jelent meg belőle.

A Tokiótól 100 km-re fekvő (a főváros léptékeivel mérve ez agglomerációt jelent) Chichibu városában működő főzde a Hanyu lepárló közvetlen örökösének tekinthető. A skót whisky hagyományokat követve készítettek kiváló single maltot a Hanyu lepárlóban egészen 2000-ig, majd 2004-ben a lepárlóüstöket és egyéb eszközöket is leszerelték. Az alapító unokája, Ichiro Akuto nem adta föl, és megalapította a Venture whisky céget, és immáron Chichibu néven lepárlót alapított 2008-ban. A Hanyu megmaradt készleteit pedig folyamatosan palackozta. A nagy nevek mellett (Nikka, Suntory - Yamazaki, Hibiki) talán az egyik legizgalmasabb whiskyműhely most Japánban.

A Chichibu The Peated 2016 kiadás neve némiképp becsapós, mert a benne szereplő évszám kivételesen nem a lepárlás, hanem a palackozás évét jelöli. A lepárlás 2012-ben történt, tehát egy 4 éves single malt whiskyről van szó, mely tőzegfüstön szárított malátából készült. Az intenzív füst ellenére a gyümölcsösség lágy jelenléte csodálatos egyensúlyt teremt. 6350 hordóerősségű palack jelent meg belőle.



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.