Ez a palackozás teljesen összhangban van ennek a kis családi kézműves lepárlóüzemnek a hagyományaival. A boroshordóban történő érlelés intenzív színnel és erőteljes ízjegyekkel ruházta fel ezt a limitált darabszámban megjelenő italt. 4 és fél év cognachordós érlelés után 10 hónapot töltött francia vörösboros hordókban.
Az Akashi whiskyt a White Oak lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a White Oak lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlóban mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
Ez a palackozás teljesen összhangban van ennek a kis családi kézműves lepárlóüzemnek a hagyományaival. A boroshordóban történő érlelés intenzív színnel és erőteljes ízjegyekkel ruházta fel ezt a limitált darabszámban megjelenő italt. 4 és fél év cognachordós érlelés után 10 hónapot töltött francia vörösboros hordókban.
Az Akashi whiskyt a White Oak lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t. Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a White Oak lepárlóba – kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlóban mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.