Az Eddu whiskyt kizárólag hajdinából készítik (a neve is breton nyelven hajdinát jelent), ezáltal minden más whiskytől eltérő stílussal bír. Az Eddu lekerekedett, könnyű karakterében felfedezhetjük a virágos, gyümölcsös, fűszeres és diós jegyeket is. Lepárlása - csakúgy, mint a konyak esetében - Charentais-rézüstökben történik (kétszer). Az érleléshez használt konyakos-, illetve Brocéliande erdejéből származó hordókat szereznek be. El lehet tehát mondani, hogy az Eddu a whiskykészítés során ötvözi a skót és francia hagyományokat.
A 2011-ben lepárolt, az LMDW által a Version Française sorozat számára kiválasztott ex-konyakoshordó tökéletesen testesíti meg az évszázados konyakszakértelem és a breton terroir erős személyiségének keresztezését.
Az Eddu whiskyt kizárólag hajdinából készítik (a neve is breton nyelven hajdinát jelent), ezáltal minden más whiskytől eltérő stílussal bír. Az Eddu lekerekedett, könnyű karakterében felfedezhetjük a virágos, gyümölcsös, fűszeres és diós jegyeket is. Lepárlása - csakúgy, mint a konyak esetében - Charentais-rézüstökben történik (kétszer). Az érleléshez használt konyakos-, illetve Brocéliande erdejéből származó hordókat szereznek be. El lehet tehát mondani, hogy az Eddu a whiskykészítés során ötvözi a skót és francia hagyományokat.
A 2011-ben lepárolt, az LMDW által a Version Française sorozat számára kiválasztott ex-konyakoshordó tökéletesen testesíti meg az évszázados konyakszakértelem és a breton terroir erős személyiségének keresztezését.