A híres Suntory japán mamutvállalat két malátawhisky- (Yamazaki és Hakushu), valamint egy gabonawhisky lepárlóval rendelkezik. A másik kettő jóval ismertebb, míg a Chita csendesen gyártja a grain whiskyt (a single grain kukoricából, búzából és árpából készült whisky, melyeket együtt párolnak le oszlopüstön), főként a híres Hibiki blended whiskybe. Az Aichi prefektúrában található főzde 1972 óta működik, single grain whiskyje pedig 2015-ben jelent meg először a nagyközönség számára. A fehér címke is azt a könnyedséget, simaságot hangsúlyozza, amely ezt a (és a többi single grain) whiskyt jellemzi. Évről-évre limitált mennyiségben adják ki.
A híres Suntory japán mamutvállalat két malátawhisky- (Yamazaki és Hakushu), valamint egy gabonawhisky lepárlóval rendelkezik. A másik kettő jóval ismertebb, míg a Chita csendesen gyártja a grain whiskyt (a single grain kukoricából, búzából és árpából készült whisky, melyeket együtt párolnak le oszlopüstön), főként a híres Hibiki blended whiskybe. Az Aichi prefektúrában található főzde 1972 óta működik, single grain whiskyje pedig 2015-ben jelent meg először a nagyközönség számára. A fehér címke is azt a könnyedséget, simaságot hangsúlyozza, amely ezt a (és a többi single grain) whiskyt jellemzi. Évről-évre limitált mennyiségben adják ki.