Sake Asahi Shuzo Dassai (0,72l, 16%)

RAKTÁRON
17 990 Ft

Sake Asahi Shuzo Dassai (0,72l, 16%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 2 db
A Dassai szaké a gyártási hagyományok megörzése mellett újítani is szeretne a szakék ízvilágában.
Tovább olvasom

Sake Asahi Shuzo Dassai (0,72l, 16%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 2 db
Megosztás

Online bruttó ár

17 990 Ft
24 987 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
19 190 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.72 l
Alkoholtartalom
16 %
Palackozó
ASAHI SHUZO
Gyártó
ASAHI SHURO
Brand
ASAHI
Italkategória
Sake
Régió
Japán
Ürtartalom
0.72 l
Alkoholtartalom
16 %
Palackozó
ASAHI SHUZO
Gyártó
ASAHI SHURO
Brand
ASAHI
Italkategória
Sake
Régió
Japán

Leírás

A DASSAI név jelentése kettős: egyrészt utal egy, a Yamaguchi prefektúrában régen jellemző jelenségre: az akkor még számtalan folyóban élő vidra a sok általuk kifogott halat gyakran szétterítette a partokon, úgy, mintha egy fesztiválon bemutatnák őket. Ezzel utal a cég régi helyi származására és a helyi hagyományok tiszteletére - saját tevékenységükben is.

Másrészt körülbelül egy évszázaddal ezelőtt élt egy Masaoka Shiki nevű híres haiku költő, aki DASSAI-nak hívta magát, mivel hajlandó volt az olvasmányát az egész szobája padlójára szétszórni, ugyanúgy, ahogy a vidrák szétszórták halaikat. Masaoka az ő idejében forradalmat hozott a japán irodalomban. Ezt a forradalmi újításra való nyitottságot is szimbolizálja a névválasztás.

E kettősséget italaik karakterében is felfedezhetjük.

A szaké a japánok nemzeti itala, amely rizs erjesztésével készül. Bár sokszor rizsbornak hívják, az előállítási folyamat alapján inkább a sörökhöz hasonlít. A szőlőben ugyanis természetes módon van jelen a cukor, amelyet erjesztéssel tudnak alkohollá alakítani. A szaké, illetve a sör (és minden gabonából nyert ital) készítésekor először a keményítőt kell átalakítani cukorrá, és aztán azt alkohollá. Amíg viszont ez a folyamat a sör (és a whisky) esetében két elkülönített lépésben történik (ti. cefrézés és erjesztés), addig a szaké esetében ez egyetlen folyamat részeként megy végbe.

A DASSAI név jelentése kettős: egyrészt utal egy, a Yamaguchi prefektúrában régen jellemző jelenségre: az akkor még számtalan folyóban élő vidra a sok általuk kifogott halat gyakran szétterítette a partokon, úgy, mintha egy fesztiválon bemutatnák őket. Ezzel utal a cég régi helyi származására és a helyi hagyományok tiszteletére - saját tevékenységükben is.

Másrészt körülbelül egy évszázaddal ezelőtt élt egy Masaoka Shiki nevű híres haiku költő, aki DASSAI-nak hívta magát, mivel hajlandó volt az olvasmányát az egész szobája padlójára szétszórni, ugyanúgy, ahogy a vidrák szétszórták halaikat. Masaoka az ő idejében forradalmat hozott a japán irodalomban. Ezt a forradalmi újításra való nyitottságot is szimbolizálja a névválasztás.

E kettősséget italaik karakterében is felfedezhetjük.

A szaké a japánok nemzeti itala, amely rizs erjesztésével készül. Bár sokszor rizsbornak hívják, az előállítási folyamat alapján inkább a sörökhöz hasonlít. A szőlőben ugyanis természetes módon van jelen a cukor, amelyet erjesztéssel tudnak alkohollá alakítani. A szaké, illetve a sör (és minden gabonából nyert ital) készítésekor először a keményítőt kell átalakítani cukorrá, és aztán azt alkohollá. Amíg viszont ez a folyamat a sör (és a whisky) esetében két elkülönített lépésben történik (ti. cefrézés és erjesztés), addig a szaké esetében ez egyetlen folyamat részeként megy végbe.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.