Mint egyfajta szőlőpálinka, a pisco meghatározó szerepet tölt be a chilei kultúrában. Ahogy a költő, Pablo Neruda is leírta: „Egy cseppjében millió évnyi napfény rejtezik”. A chilei pisco különlegessége, hogy majdnem kizárólag muskotályszőlő fajtából készülő bort párolnak le készítésekor. A Waqar piscohoz felhasznált muskotályszőlőt kézzel szedik az Andok lábánál fekvő Limary-völgyben, majd Tulahuenben párolják le. Ez az egészen elegáns és kifinomult pisco, virágos, gyümölcsös, valamint enyhén medvecukros jegyeket mutat.
Mint egyfajta szőlőpálinka, a pisco meghatározó szerepet tölt be a chilei kultúrában. Ahogy a költő, Pablo Neruda is leírta: „Egy cseppjében millió évnyi napfény rejtezik”. A chilei pisco különlegessége, hogy majdnem kizárólag muskotályszőlő fajtából készülő bort párolnak le készítésekor. A Waqar piscohoz felhasznált muskotályszőlőt kézzel szedik az Andok lábánál fekvő Limary-völgyben, majd Tulahuenben párolják le. Ez az egészen elegáns és kifinomult pisco, virágos, gyümölcsös, valamint enyhén medvecukros jegyeket mutat.