A Kappa Pisco Chilében készül muskotály bor lepárlásából.
Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.
A Kappa pisco-t a Grand Marnier-t is birtokló Marnier-Lapostelle család alapította 2012-ben, Chilében, az Elqui-völgyben. Nevét a déli félgömbön található Dél Keresztje csillagkép egyik fényes csoportosulásáról kapta (Kappa Dél Keresztje klaszter, NGC 4755), amely pont az Elqui-völgy fölött található. A környéken két obszervatórium is működik, mivel a déli félgömb egyik legtisztább, szennyeződésektől mentes égboltja található itt, ahol a napsütéses napok száma a 300-at is elérheti évente.
A termékeny Elqui-völgye az Andok hegyei között fekszik Észak-Chilében, és kiválóan alkalmas mezőgazdasági termelésre is. Az itt termesztett muskotályos szőlőből készül a pisco alapját adó bor, amelyet aztán lepárolnak, pihentetnek, hígítják és pisco néven lepalackozzák. Vagyis ugyanúgy borpárlatból készül, mint a konyak vagy az armagnac, csak a pisco esetében nem kötelező tölgyfa hordóban érlelni.
A Kappa pisco-t a Grand Marnier-t is birtokló Marnier-Lapostelle család alapította 2012-ben, Chilében, az Elqui-völgyben. Nevét a déli félgömbön található Dél Keresztje csillagkép egyik fényes csoportosulásáról kapta (Kappa Dél Keresztje klaszter, NGC 4755), amely pont az Elqui-völgy fölött található. A környéken két obszervatórium is működik, mivel a déli félgömb egyik legtisztább, szennyeződésektől mentes égboltja található itt, ahol a napsütéses napok száma a 300-at is elérheti évente.
A termékeny Elqui-völgye az Andok hegyei között fekszik Észak-Chilében, és kiválóan alkalmas mezőgazdasági termelésre is. Az itt termesztett muskotályos szőlőből készül a pisco alapját adó bor, amelyet aztán lepárolnak, pihentetnek, hígítják és pisco néven lepalackozzák. Vagyis ugyanúgy borpárlatból készül, mint a konyak vagy az armagnac, csak a pisco esetében nem kötelező tölgyfa hordóban érlelni.