Barsol Torontel pisco (0,7L / 41,3%)

12 490 Ft

Barsol Torontel pisco (0,7L / 41,3%)

NINCS KÉSZLETEN

A perui pisco nagy múltra tekint vissza.

Tovább olvasom

Barsol Torontel pisco (0,7L / 41,3%)

NINCS KÉSZLETEN

Webshop bruttó ár

12 490 Ft
17 843 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
13 290 Ft
Házhoz szállítás: Max. 3-5 munkanap

Paraméterek

Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
41.3 %
Palackozó
BARSOL
Illat
A jázmin és a magnólia (liliomféle) virágos, könnyű illata.
Íz
Mazsola és diófélék kombinálva bársonyos textúrájú, nagyon puha, könnyű és finom ízekkel.
Lecsengés
Közepesen gyors, szépen halkuló, gyümölcsös lecsengés.
Gyártó
BARSOL
Brand
Barsol
Italkategória
Pisco
Régió
Peru
Ürtartalom
0.7 l
Alkoholtartalom
41.3 %
Palackozó
BARSOL
Illat
A jázmin és a magnólia (liliomféle) virágos, könnyű illata.
Íz
Mazsola és diófélék kombinálva bársonyos textúrájú, nagyon puha, könnyű és finom ízekkel.
Lecsengés
Közepesen gyors, szépen halkuló, gyümölcsös lecsengés.
Gyártó
BARSOL
Brand
Barsol
Italkategória
Pisco
Régió
Peru

Leírás

A Barsol Torontel egy kézműves, kis szériás perui pisco, amelyet teljes mértékben az Ica régióban termő, Torontel szőlőből készítenek. A Barsol lepárlót 2002-ben alapították, egy régi, az 1800-as évektől működő desztilláló üzem (Bodega San Isidro) újrafelhasználásával. A hajdani főzde 1968-as leállása külső kényszer miatt történt, az akkori katonai rezsim ugyanis elvette tulajdonosaitól a földeket. A szőlő helyett más növényeket kezdtek el tömegesen termeszteni, mindez pedig az egész perui borkultúrára és így a pisco gyártásra nézve is komoly következményekkel járt. A kis családi alapokon nyugvó pisco készítés és export gyakorlatilag megszűnt. A zűrzavaros időszak egészen a 90-es évekig tartott, a 2000-es évektől azonban az ország stabilizálódásával új életre kelt a bor és pisco készítés, többszörösére emelkedett az előállított mennyiség és az export is. Ma már több mint 380 gyártó van, az egészen kicsiktől a főként exportáló, integrált, nagyobb szereplőkig.

Az italfajta az Ica régióban található Pisco kikötőről kapta a nevét még az 1700-as években, hajdanán ugyanis innen szállították külföldre a párlatot; hasonlóan a konyakhoz, amelyet Cognac városáról neveztek el. Maga a szó az ősi inka nyelvből, a kecsuából származik, és egy madárfajtát jelöl. A völgy, ahol a pisco madár őshonos, valamint az ottani folyó és a tengeri torkolatánál fekvő kikötőváros is erről az állatról kapta a nevét. Sőt, a biztonság kedvéért, maguk az ott élők, és az ital tárolására használt agyagedények is a madárról lettek elnevezve, a pishko, pishku, piscuy, Pisku vagy Pisko elnevezések mind ugyanarra utalnak. 

A Barsol Torontel egy kézműves, kis szériás perui pisco, amelyet teljes mértékben az Ica régióban termő, Torontel szőlőből készítenek. A Barsol lepárlót 2002-ben alapították, egy régi, az 1800-as évektől működő desztilláló üzem (Bodega San Isidro) újrafelhasználásával. A hajdani főzde 1968-as leállása külső kényszer miatt történt, az akkori katonai rezsim ugyanis elvette tulajdonosaitól a földeket. A szőlő helyett más növényeket kezdtek el tömegesen termeszteni, mindez pedig az egész perui borkultúrára és így a pisco gyártásra nézve is komoly következményekkel járt. A kis családi alapokon nyugvó pisco készítés és export gyakorlatilag megszűnt. A zűrzavaros időszak egészen a 90-es évekig tartott, a 2000-es évektől azonban az ország stabilizálódásával új életre kelt a bor és pisco készítés, többszörösére emelkedett az előállított mennyiség és az export is. Ma már több mint 380 gyártó van, az egészen kicsiktől a főként exportáló, integrált, nagyobb szereplőkig.

Az italfajta az Ica régióban található Pisco kikötőről kapta a nevét még az 1700-as években, hajdanán ugyanis innen szállították külföldre a párlatot; hasonlóan a konyakhoz, amelyet Cognac városáról neveztek el. Maga a szó az ősi inka nyelvből, a kecsuából származik, és egy madárfajtát jelöl. A völgy, ahol a pisco madár őshonos, valamint az ottani folyó és a tengeri torkolatánál fekvő kikötőváros is erről az állatról kapta a nevét. Sőt, a biztonság kedvéért, maguk az ott élők, és az ital tárolására használt agyagedények is a madárról lettek elnevezve, a pishko, pishku, piscuy, Pisku vagy Pisko elnevezések mind ugyanarra utalnak. 



0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.