Pineau Remi Landier 10 éves Vieux - Rouge (0,75l, 17,5%)

RAKTÁRON
11 990 Ft

Pineau Remi Landier 10 éves Vieux - Rouge (0,75l, 17,5%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 5 db
A pineau előállítási területe egybeesik a Cognac régióval, így sokan pineau-t és konyakot egyaránt készítenek.
Tovább olvasom

Pineau Remi Landier 10 éves Vieux - Rouge (0,75l, 17,5%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 5 db
Megosztás

Online bruttó ár

11 990 Ft
15 987 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
12 790 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
17.5 %
Palackozó
REMI LANDIER
Gyártó
REMI LANDIER
Brand
Remi Landier
Italkategória
Pineau
Régió
Franciaország
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
17.5 %
Palackozó
REMI LANDIER
Gyártó
REMI LANDIER
Brand
Remi Landier
Italkategória
Pineau
Régió
Franciaország

Leírás

A pineau-t (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) Franciaország Charente, illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít. A pineau (csakúgy, mint a sherry vagy a portói), egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. A frissen szüretelt és kipréselt szőlőt néhány órás erjedés után keverik össze a borpárlattal, ezáltal megállítva a must erjedését. Az érlelés a fehér pineau-k esetében minimum 18 hónap, vörösnél és rozénál legalább 14 hónap, és ebből legkevesebb 8 hónapot tölgyfahordóban kell az italnak töltenie. Az érlelt italt 16-22 fokosan palackozzák, amely az üvegben már nem érik tovább. A fiatalabb, friss, gyümölcsös érleléseket aperitifként 8-10 fokra lehűtve, vagy (napjainkban egyre gyakrabban) koktélba keverve fogyasztják.  Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-, és ízvilággal rendelkeznek, felveszik a versenyt bármelyik, híres erősített borral (portói, sherry, madeira, marsala), étkezés után kiváló élvezetet nyújtanak.

A Fins Bois konyakrégió szívében, Foussignac faluban készítik 1890 óta a Remi Landier konyakot. Remi Landier a föld iránti szeretetét apjától és anyjától örökölte, akik a borászat mellett házi lepárlásból tartották fenn magukat. A család iránti mély tisztelettel, illetve a hagyományos eljárásokhoz ragaszkodva folytatta Remi Landier a borászkodást és konyakkészítést. Szenvedélyét és tapasztalatát fiaira hagyományozva, ma már Alain és Jean Yves, valamint az unokák viszik tovább a családi tradíciót.

A vörös pineau-t tipikusan Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot szőlőből készítik. Ezt a 4 évig érlelt fiatal pineau-t első sorban aperitifként, de akár könnyed sajtokhoz, gyümölcsökhöz, csokoládé pudingokhoz is ajánljuk.

A pineau-t (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) Franciaország Charente, illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít. A pineau (csakúgy, mint a sherry vagy a portói), egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. A frissen szüretelt és kipréselt szőlőt néhány órás erjedés után keverik össze a borpárlattal, ezáltal megállítva a must erjedését. Az érlelés a fehér pineau-k esetében minimum 18 hónap, vörösnél és rozénál legalább 14 hónap, és ebből legkevesebb 8 hónapot tölgyfahordóban kell az italnak töltenie. Az érlelt italt 16-22 fokosan palackozzák, amely az üvegben már nem érik tovább. A fiatalabb, friss, gyümölcsös érleléseket aperitifként 8-10 fokra lehűtve, vagy (napjainkban egyre gyakrabban) koktélba keverve fogyasztják.  Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-, és ízvilággal rendelkeznek, felveszik a versenyt bármelyik, híres erősített borral (portói, sherry, madeira, marsala), étkezés után kiváló élvezetet nyújtanak.

A Fins Bois konyakrégió szívében, Foussignac faluban készítik 1890 óta a Remi Landier konyakot. Remi Landier a föld iránti szeretetét apjától és anyjától örökölte, akik a borászat mellett házi lepárlásból tartották fenn magukat. A család iránti mély tisztelettel, illetve a hagyományos eljárásokhoz ragaszkodva folytatta Remi Landier a borászkodást és konyakkészítést. Szenvedélyét és tapasztalatát fiaira hagyományozva, ma már Alain és Jean Yves, valamint az unokák viszik tovább a családi tradíciót.

A vörös pineau-t tipikusan Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot szőlőből készítik. Ezt a 4 évig érlelt fiatal pineau-t első sorban aperitifként, de akár könnyed sajtokhoz, gyümölcsökhöz, csokoládé pudingokhoz is ajánljuk.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.