Remi Landier 10 éves Blanc pineau (0,75L / 17%)

RAKTÁRON
11 990 Ft

Remi Landier 10 éves Blanc pineau (0,75L / 17%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 3 db
Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-és ízvilággal rendelkeznek.
Tovább olvasom

Remi Landier 10 éves Blanc pineau (0,75L / 17%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: 3 db

Webshop bruttó ár

11 990 Ft
15 987 Ft/l
db

Bolti ár

A GoodSpirit Shopban
12 790 Ft
Házhoz szállítás: 3-5 munkanap

Paraméterek

Érlelési idő
10 év
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
17 %
Palackozó
REMI LANDIER
Gyártó
REMI LANDIER
Brand
Remi Landier
Italkategória
Pineau
Régió
Franciaország
Érlelési idő
10 év
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
17 %
Palackozó
REMI LANDIER
Gyártó
REMI LANDIER
Brand
Remi Landier
Italkategória
Pineau
Régió
Franciaország

Leírás

A pineau-t (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) Franciaország Charente illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít. A pineau (csakúgy, mint a sherry vagy a portói), egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. A frissen szüretelt és kipréselt szőlőt néhány órás erjedés után keverik össze a borpárlattal, ezáltal megállítva a must erjedését. Az érlelés a fehér pineau-k esetében minimum 18 hónap, vörösnél és rozénál legalább 14 hónap, és ebből legkevesebb 8 hónapot tölgyfahordóban kell az italnak töltenie. Az érlelt italt 16-22 fokosan palackozzák, amely az üvegben már nem érik tovább. A fiatalabb friss, gyümölcsös érleléseket aperitifként 8-10 fokra lehűtve, vagy (napjainkban egyre gyakrabban) koktélba keverve fogyasztják.  Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-és ízvilággal rendelkeznek, felveszik a versenyt bármelyik, híres erősített borral (portói, sherry, madeira, marsala).

A Fins Bois konyakrégió szívében, Foussignac faluban készítik 1890 óta a Remi Landier konyakot. Remi Landier a föld iránti szeretetét apjától és anyjától örökölte, akik a borászat mellett házi lepárlásból tartották fenn magukat. A család iránti mély tisztelettel illetve a hagyományos eljárásokhoz ragaszkodva folytatta Remi Landier a borászkodást és konyakkészítést. Szenvedélyét és tapasztalatát fiaira hagyományozva, ma már Alain és Jean Yves, valamint az unokák viszik tovább a családi tradíciót.

Ezt az italt palackozás előtt 10 évig érlelték, így egy egészen komplex aromavilágú pineau született. Tengeri ételekhez, halakhoz különösen ajánljuk, de magában, lassan kortyolgatva is kiváló élvezetet nyújt.

A pineau-t (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) Franciaország Charente illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít. A pineau (csakúgy, mint a sherry vagy a portói), egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. A frissen szüretelt és kipréselt szőlőt néhány órás erjedés után keverik össze a borpárlattal, ezáltal megállítva a must erjedését. Az érlelés a fehér pineau-k esetében minimum 18 hónap, vörösnél és rozénál legalább 14 hónap, és ebből legkevesebb 8 hónapot tölgyfahordóban kell az italnak töltenie. Az érlelt italt 16-22 fokosan palackozzák, amely az üvegben már nem érik tovább. A fiatalabb friss, gyümölcsös érleléseket aperitifként 8-10 fokra lehűtve, vagy (napjainkban egyre gyakrabban) koktélba keverve fogyasztják.  Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-és ízvilággal rendelkeznek, felveszik a versenyt bármelyik, híres erősített borral (portói, sherry, madeira, marsala).

A Fins Bois konyakrégió szívében, Foussignac faluban készítik 1890 óta a Remi Landier konyakot. Remi Landier a föld iránti szeretetét apjától és anyjától örökölte, akik a borászat mellett házi lepárlásból tartották fenn magukat. A család iránti mély tisztelettel illetve a hagyományos eljárásokhoz ragaszkodva folytatta Remi Landier a borászkodást és konyakkészítést. Szenvedélyét és tapasztalatát fiaira hagyományozva, ma már Alain és Jean Yves, valamint az unokák viszik tovább a családi tradíciót.

Ezt az italt palackozás előtt 10 évig érlelték, így egy egészen komplex aromavilágú pineau született. Tengeri ételekhez, halakhoz különösen ajánljuk, de magában, lassan kortyolgatva is kiváló élvezetet nyújt.

0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
Tedd kosárba a Remi Landier 10 éves Blanc pineau (0,75L / 17%) terméket és az alábbi termékek közül akciósan vásárolhatsz!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.