Pineau Remi Landier 10 éves Blanc (0,75 l, 17%)

RAKTÁRON
11 990 Ft

Pineau Remi Landier 10 éves Blanc (0,75 l, 17%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db
Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-és ízvilággal rendelkeznek.
Tovább olvasom

Pineau Remi Landier 10 éves Blanc (0,75 l, 17%)

0 ÉRTÉKELÉS
RAKTÁRON: több mint 5 db

Online bruttó ár

11 990 Ft
15 987 Ft/l
db

Bolti ár

GoodSpirit shopban
12 790 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Érlelési idő
10 év
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
17 %
Palackozó
REMI LANDIER
Gyártó
REMI LANDIER
Brand
Remi Landier
Italkategória
Pineau
Régió
Franciaország
Érlelési idő
10 év
Ürtartalom
0.75 l
Alkoholtartalom
17 %
Palackozó
REMI LANDIER
Gyártó
REMI LANDIER
Brand
Remi Landier
Italkategória
Pineau
Régió
Franciaország

Leírás

A pineau-t (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) Franciaország Charente illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít. A pineau (csakúgy, mint a sherry vagy a portói), egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. A frissen szüretelt és kipréselt szőlőt néhány órás erjedés után keverik össze a borpárlattal, ezáltal megállítva a must erjedését. Az érlelés a fehér pineau-k esetében minimum 18 hónap, vörösnél és rozénál legalább 14 hónap, és ebből legkevesebb 8 hónapot tölgyfahordóban kell az italnak töltenie. Az érlelt italt 16-22 fokosan palackozzák, amely az üvegben már nem érik tovább. A fiatalabb friss, gyümölcsös érleléseket aperitifként 8-10 fokra lehűtve, vagy (napjainkban egyre gyakrabban) koktélba keverve fogyasztják.  Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-és ízvilággal rendelkeznek, felveszik a versenyt bármelyik, híres erősített borral (portói, sherry, madeira, marsala).

A Fins Bois konyakrégió szívében, Foussignac faluban készítik 1890 óta a Remi Landier konyakot. Remi Landier a föld iránti szeretetét apjától és anyjától örökölte, akik a borászat mellett házi lepárlásból tartották fenn magukat. A család iránti mély tisztelettel illetve a hagyományos eljárásokhoz ragaszkodva folytatta Remi Landier a borászkodást és konyakkészítést. Szenvedélyét és tapasztalatát fiaira hagyományozva, ma már Alain és Jean Yves, valamint az unokák viszik tovább a családi tradíciót.

Ezt az italt palackozás előtt 10 évig érlelték, így egy egészen komplex aromavilágú pineau született. Tengeri ételekhez, halakhoz különösen ajánljuk, de magában, lassan kortyolgatva is kiváló élvezetet nyújt.

A pineau-t (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) Franciaország Charente illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít. A pineau (csakúgy, mint a sherry vagy a portói), egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. A frissen szüretelt és kipréselt szőlőt néhány órás erjedés után keverik össze a borpárlattal, ezáltal megállítva a must erjedését. Az érlelés a fehér pineau-k esetében minimum 18 hónap, vörösnél és rozénál legalább 14 hónap, és ebből legkevesebb 8 hónapot tölgyfahordóban kell az italnak töltenie. Az érlelt italt 16-22 fokosan palackozzák, amely az üvegben már nem érik tovább. A fiatalabb friss, gyümölcsös érleléseket aperitifként 8-10 fokra lehűtve, vagy (napjainkban egyre gyakrabban) koktélba keverve fogyasztják.  Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-és ízvilággal rendelkeznek, felveszik a versenyt bármelyik, híres erősített borral (portói, sherry, madeira, marsala).

A Fins Bois konyakrégió szívében, Foussignac faluban készítik 1890 óta a Remi Landier konyakot. Remi Landier a föld iránti szeretetét apjától és anyjától örökölte, akik a borászat mellett házi lepárlásból tartották fenn magukat. A család iránti mély tisztelettel illetve a hagyományos eljárásokhoz ragaszkodva folytatta Remi Landier a borászkodást és konyakkészítést. Szenvedélyét és tapasztalatát fiaira hagyományozva, ma már Alain és Jean Yves, valamint az unokák viszik tovább a családi tradíciót.

Ezt az italt palackozás előtt 10 évig érlelték, így egy egészen komplex aromavilágú pineau született. Tengeri ételekhez, halakhoz különösen ajánljuk, de magában, lassan kortyolgatva is kiváló élvezetet nyújt.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
Csak bejelentkezett felhasználók értékelhetnek!
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.