A pineau-t (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) Franciaország Charente illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít. A pineau (csakúgy, mint a sherry vagy a portói), egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. A frissen szüretelt és kipréselt szőlőt néhány órás erjedés után keverik össze a borpárlattal, ezáltal megállítva a must erjedését. Az érlelés a fehér pineau-k esetében minimum 18 hónap, vörösnél és rozénál legalább 14 hónap, és ebből legkevesebb 8 hónapot tölgyfahordóban kell az italnak töltenie. Az érlelt italt 16-22 fokosan palackozzák, amely az üvegben már nem érik tovább. A fiatalabb friss, gyümölcsös érleléseket aperitifként 8-10 fokra lehűtve, vagy (napjainkban egyre gyakrabban) koktélba keverve fogyasztják. Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-és ízvilággal rendelkeznek, felveszik a versenyt bármelyik, híres erősített borral (portói, sherry, madeira, marsala).
A Fins Bois konyakrégió szívében, Foussignac faluban készítik 1890 óta a Remi Landier konyakot. Remi Landier a föld iránti szeretetét apjától és anyjától örökölte, akik a borászat mellett házi lepárlásból tartották fenn magukat. A család iránti mély tisztelettel illetve a hagyományos eljárásokhoz ragaszkodva folytatta Remi Landier a borászkodást és konyakkészítést. Szenvedélyét és tapasztalatát fiaira hagyományozva, ma már Alain és Jean Yves, valamint az unokák viszik tovább a családi tradíciót.
Ezt az italt palackozás előtt 10 évig érlelték, így egy egészen komplex aromavilágú pineau született. Tengeri ételekhez, halakhoz különösen ajánljuk, de magában, lassan kortyolgatva is kiváló élvezetet nyújt.
A pineau-t (vagy más néven Pineau des Charentes, Pineau Charentais) Franciaország Charente illetve Charente-Maritime megyéiben készítik, így területe gyakorlatilag egybeesik a Cognac régióval. Így fordulhat elő, hogy a legtöbb pineau-t előállító termelő konyakot is készít. A pineau (csakúgy, mint a sherry vagy a portói), egyfajta erősített bor, avagy likőrbor, amelyet enyhén erjesztett (kiforrott) szőlőmustból és Cognac régióból származó borpárlatból készítenek. A frissen szüretelt és kipréselt szőlőt néhány órás erjedés után keverik össze a borpárlattal, ezáltal megállítva a must erjedését. Az érlelés a fehér pineau-k esetében minimum 18 hónap, vörösnél és rozénál legalább 14 hónap, és ebből legkevesebb 8 hónapot tölgyfahordóban kell az italnak töltenie. Az érlelt italt 16-22 fokosan palackozzák, amely az üvegben már nem érik tovább. A fiatalabb friss, gyümölcsös érleléseket aperitifként 8-10 fokra lehűtve, vagy (napjainkban egyre gyakrabban) koktélba keverve fogyasztják. Az idősebb 10-15 éves pineau-k egészen gazdag illat-és ízvilággal rendelkeznek, felveszik a versenyt bármelyik, híres erősített borral (portói, sherry, madeira, marsala).
A Fins Bois konyakrégió szívében, Foussignac faluban készítik 1890 óta a Remi Landier konyakot. Remi Landier a föld iránti szeretetét apjától és anyjától örökölte, akik a borászat mellett házi lepárlásból tartották fenn magukat. A család iránti mély tisztelettel illetve a hagyományos eljárásokhoz ragaszkodva folytatta Remi Landier a borászkodást és konyakkészítést. Szenvedélyét és tapasztalatát fiaira hagyományozva, ma már Alain és Jean Yves, valamint az unokák viszik tovább a családi tradíciót.
Ezt az italt palackozás előtt 10 évig érlelték, így egy egészen komplex aromavilágú pineau született. Tengeri ételekhez, halakhoz különösen ajánljuk, de magában, lassan kortyolgatva is kiváló élvezetet nyújt.