Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gombra kattintva
Loire-völgyének szívében, Saumur vidékén, régi tufabányák mélyén érlelődve nyerik el a Louis de Grenelle családi pincészet pezsgői végső, különlegesen egyedi ízvilágukat.
Az 1859-ben alapított borászat a mai napig családi tulajdonban van, jelenlegi vezetője Françoise Flao, aki testvérével Antoine Bodet-val együtt tulajdonosa is a nagymúltú pincének.
A család La Durandière nevű 40 hektáros birtokán háromfajta szőlő terem, Chenin Blanc, Chardonnay és Cabernet Franc. A szőlőművelés, feldolgozás és pezsgőkészítés során a hagyományok és a legújabb technológiák ötvözésével folyamatosan tudják biztosítani pezsgőik híresen magas minőségét.
A birtok Montreuil-Bellay mellett található területének mészköves-kék kovaköves talaján igazán különleges aromavilágot kapott Cabernet Franc-t 20 éves tőkékről, géppel szüretelik. A hektáronkénti terméshozamot, a terület AOC státusza miatt, 50 hl alatt tartják. Préselés nélkül, a bogyók megroppantásával nyerik ki belőle a szőlőlevet és fantasztikus sötétrubin színét is ennek köszönheti, illetve ezzel a módszerrel minimálisra tudják csökkenteni a tannin jelenlétét is. Az erjedés szabályozott hőmérsékleten 15°C-on történik, élesztő hozzáadásával, majd az érlelés során végbemegy a malolaktikus fermentáció is. 2017.09.19-én került palackba, ahol 12 hónap alatt érett tökéletesre.
A kizárólag Cabernet Franc felhasználásával készült pezsgő igazi ritkaságnak számít sötét rubin színével. Illatát, amiben olyan piros gyümölcsös aromák dominálnak, mint a szamóca és a ribizli, csipetnyi kakaós felhang teszi pikánssá, kóstoláskor pedig elbűvöl minket a korty, ami 12 hónapos palackos érlelés során nyeri el teljes érettségét.
Loire-völgyének szívében, Saumur vidékén, régi tufabányák mélyén érlelődve nyerik el a Louis de Grenelle családi pincészet pezsgői végső, különlegesen egyedi ízvilágukat.
Az 1859-ben alapított borászat a mai napig családi tulajdonban van, jelenlegi vezetője Françoise Flao, aki testvérével Antoine Bodet-val együtt tulajdonosa is a nagymúltú pincének.
A család La Durandière nevű 40 hektáros birtokán háromfajta szőlő terem, Chenin Blanc, Chardonnay és Cabernet Franc. A szőlőművelés, feldolgozás és pezsgőkészítés során a hagyományok és a legújabb technológiák ötvözésével folyamatosan tudják biztosítani pezsgőik híresen magas minőségét.
A birtok Montreuil-Bellay mellett található területének mészköves-kék kovaköves talaján igazán különleges aromavilágot kapott Cabernet Franc-t 20 éves tőkékről, géppel szüretelik. A hektáronkénti terméshozamot, a terület AOC státusza miatt, 50 hl alatt tartják. Préselés nélkül, a bogyók megroppantásával nyerik ki belőle a szőlőlevet és fantasztikus sötétrubin színét is ennek köszönheti, illetve ezzel a módszerrel minimálisra tudják csökkenteni a tannin jelenlétét is. Az erjedés szabályozott hőmérsékleten 15°C-on történik, élesztő hozzáadásával, majd az érlelés során végbemegy a malolaktikus fermentáció is. 2017.09.19-én került palackba, ahol 12 hónap alatt érett tökéletesre.
A kizárólag Cabernet Franc felhasználásával készült pezsgő igazi ritkaságnak számít sötét rubin színével. Illatát, amiben olyan piros gyümölcsös aromák dominálnak, mint a szamóca és a ribizli, csipetnyi kakaós felhang teszi pikánssá, kóstoláskor pedig elbűvöl minket a korty, ami 12 hónapos palackos érlelés során nyeri el teljes érettségét.