A Bosc kobak körte (más néven Alexander, Rozsdás körte, Kormos körte, Sándor cár) az egész világon ismert, és Magyarországon is ezt termesztik a legnagyobb arányban. Húsa fehér, olvadó, vajszerű, bő levű, enyhén kövecses. A Packham’s körte is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, íze azonban kellemesen fűszeres, édeskés, és az omlós körtére emlékeztető vajassággal rendelkezik. Körtepálinkánk kivételes ízének kulcsa kettejük aránya a pálinkában.
Díjak:
2017 – Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, Bronzérem
2017 – II. Somogyi Bor- és Pálinka Verseny, Bronzérem
2016 – Kárpát-medencei Pálinka,- és Párlat verseny, Bronzérem
A Bosc kobak körte (más néven Alexander, Rozsdás körte, Kormos körte, Sándor cár) az egész világon ismert, és Magyarországon is ezt termesztik a legnagyobb arányban. Húsa fehér, olvadó, vajszerű, bő levű, enyhén kövecses. A Packham’s körte is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, íze azonban kellemesen fűszeres, édeskés, és az omlós körtére emlékeztető vajassággal rendelkezik. Körtepálinkánk kivételes ízének kulcsa kettejük aránya a pálinkában.
Díjak:
2017 – Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, Bronzérem
2017 – II. Somogyi Bor- és Pálinka Verseny, Bronzérem
2016 – Kárpát-medencei Pálinka,- és Párlat verseny, Bronzérem