Koval Wheat (0,5 l, 55%)

NINCS KÉSZLETEN
15 990 Ft

Koval Wheat (0,5 l, 55%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN
100% búzawhiskey a Koval műhelyéből. A Koval termékei mind organikusak és kis mennyiségben készítik őket, így garantált az odafigyelés.
Tovább olvasom

Koval Wheat (0,5 l, 55%)

0 ÉRTÉKELÉS
NINCS KÉSZLETEN
Megosztás

Online bruttó ár

15 990 Ft
31 980 Ft/l

Ha szeretne e-mail értesítést, amikor a termék megrendelhető lesz, iratkozzon fel készletértesítőnkre az alábbi gomb megnyomásával.

Bolti ár

GoodSpirit shopban
16 990 Ft
Szállítás: 3-5 nap
Személyes átvétel: 1-3 nap

Paraméterek

Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
55 %
Palackozó
KOVAL
Íz
Banán, karamell, gazdag, vajas lecsengéssel
Gyártó
KOVAL
Brand
Koval
Italkategória
Amerikai Whiskey
Régió
Egyesült Államok
Ürtartalom
0.5 l
Alkoholtartalom
55 %
Palackozó
KOVAL
Íz
Banán, karamell, gazdag, vajas lecsengéssel
Gyártó
KOVAL
Brand
Koval
Italkategória
Amerikai Whiskey
Régió
Egyesült Államok

Leírás

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Ezzel a Koval az első szeszfőzde, amely megnyitott Chicagóban a szesztilalom óta.  

Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szákmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben  is használták arra a jiddis nyelvben, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, amelynek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

A Koval nem hiába került be a Whisky Magazine azon 100 lepárlójába, amelyet látogatásra feltétlenül ajánl. A lepárlómester Robert mielőtt megnyitotta saját főzdéjét, több mint 40 kézműves lepárló felépítésében nyújtott segítséget az USA-ban és Kanadában. Sokoldalúságát mutatja, hogy az Osztrák Nagykövetség helyettes sajtótitkáraként is dolgozott Washingtonban.

Speciális lepárlóberendezésüket a német Kothe cég készítette. A rézüst tetején különleges és szokatlan buborék sapka van, valamint kapcsolódik hozzá két kisebb oszlopüst is, így a legjobb aromákat tudják kinyerni.

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni.

A kisüzemi, organikus chicagói főzde termékeit már jól ismerhetik a Whiskynet vásárlói és a Whisky Show látogatói. A hagyományos bourbon whiskey mellett számos másik, nem szokványos gabonából készült finomsággal örvendeztettek meg már minket. Ez a 100%-ban búzából készült, single barrel whiskey limitált szériás, csak most elérhető a kínálatunkban. Az alapanyagául szolgáló gabonát helyi farmerektől szerezték be az amerikai közép-nyugaton.

A Koval lepárlót egy házaspár, Robert és Sonat Birnecker alapította 2008-ban. Mindketten a lepárlási technikák elismert szakértői nemzetközi szinten, akik egyetemi karrierjüket adták fel azért, hogy létrehozzák saját, kézműves főzdéjüket Chicagóban. Ezzel a Koval az első szeszfőzde, amely megnyitott Chicagóban a szesztilalom óta.  

Egy tanácsadócég tulajdonosaként (is) számos lepárlóberendezés tervezésében, telepítésében és elindításában segédkeztek szerte a világon. Robert Ausztriából származik, és nagyapja révén közvetlen lepárlási tapasztalatokat szerzett már egészen kis korától kezdve. Sonat dédnagyapja a 20. század elején pedig Bécsből vándorolt ki az Újvilágba szerencsét próbálni. Koval volt a beceneve, amely több európai nyelvben és a jiddisben is kovácsot jelent, ami nem mellesleg a szákmája is volt. Ugyanakkor a "koval" kifejezést "fekete bárány" értelemben  is használták arra a jiddis nyelvben, aki eltér a többiektől és más fajta utakat keres. Birneckerék úgy érezték, hogy ez a felfogás rájuk is illik, hisz lepárlójukban számos újítást vittek végbe, nem beszélve arról, hogy minden termékük organikus és van kosher italuk is. Nem mellesleg Robert nagyapja a Schmid nevet viseli, ami szintén kovácsot jelent. Így kovácsolódott össze Sonat és Robert, amelynek egyik gyümölcse a Koval Distillery lett, amelyre méltán büszkék.

A Koval nem hiába került be a Whisky Magazine azon 100 lepárlójába, amelyet látogatásra feltétlenül ajánl. A lepárlómester Robert mielőtt megnyitotta saját főzdéjét, több mint 40 kézműves lepárló felépítésében nyújtott segítséget az USA-ban és Kanadában. Sokoldalúságát mutatja, hogy az Osztrák Nagykövetség helyettes sajtótitkáraként is dolgozott Washingtonban.

Speciális lepárlóberendezésüket a német Kothe cég készítette. A rézüst tetején különleges és szokatlan buborék sapka van, valamint kapcsolódik hozzá két kisebb oszlopüst is, így a legjobb aromákat tudják kinyerni.

Mindegyik Koval whiskey single barrel, vagyis mindig csak egy hordót palackoznak le, az összegyűjtött párlat pedig csak a középpárlatot (ún. szív) tartalmazza, így a legértékesebb aromák kerülnek a 30 gallonos (113,55 liter) hordókba érlelődni.

A kisüzemi, organikus chicagói főzde termékeit már jól ismerhetik a Whiskynet vásárlói és a Whisky Show látogatói. A hagyományos bourbon whiskey mellett számos másik, nem szokványos gabonából készült finomsággal örvendeztettek meg már minket. Ez a 100%-ban búzából készült, single barrel whiskey limitált szériás, csak most elérhető a kínálatunkban. Az alapanyagául szolgáló gabonát helyi farmerektől szerezték be az amerikai közép-nyugaton.

Mutass többet
0
0 ÉRTÉKELÉS
A weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Az oldal használatával Ön beleegyezik ezek használatába.